Danas započinje velika sanacija kolnika u smjeru Lipovca i zamjene odbojne ograde na oba kolnika na tri lokacije između dionica Nova Gradiška - Slavonski Brod zapad na autocesti A3, javljaju iz Hrvatskih autocesta (HAC). Kako navode, radi se o opsežnim i kompleksnim zahvatima. Radovi na ovoj dionici odvijat će se u više faza. Prva faza će obuhvatiti tri dionice, u dužini od 15 km od ukupno 44 km, koliko se ukupno planira sanirati.

Prvog dana uspostave privremene regulacije prometa, za promet će biti zatvorene preticajne trake u oba smjera, a promet će se voditi voznim trakama. Sljedećih pet dana na kolniku u smjeru Zagreba postavljat će se betonska New Jersey ograda za razdvajanje smjerova kretanja vozila, a promet će se odvijati dvosmjerno kolnikom u smjeru Lipovca.
 
U ponedjeljak, 8. travnja, predviđeno je dvosmjerni promet preusmjeriti na kolnik u smjeru Zagreba te nakon toga započinju radovi kompletne sanacije kolnika u smjeru Lipovca, navodi HAC. 
 
Radovi na ovim dionicama odvijat će se sve dane u tjednu, uključujući i blagdane i praznike, za vrijeme dnevne vidljivosti. Uz povoljne vremenske uvjete, rok sanacije ovih 15 km je 60 dana, prenosi 24 
 
Novosti

10 brodskih obitelji zaprimilo je vrijednu opremu za novorođenčad

Novosti

Započeo međunarodni znanstveni skup „Ivana Brlić-Mažuranić u novom mileniju“

Novosti

U petak djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku