Nakon što je društvena mreža Instagram postala prezentacija savršenih života, objavljivanje ispeglanih slika i luksuznog života, a influenceri na njima zarađuju ogromne novce, u 2020. godini u Francuskoj je napravljena nova aplikacija, nova društvena mreža pod nazivom Be Real.

U ovoj aplikaciji nema lajkova, oglasa ni pratitelja. Ako se želite proslaviti, nije idealno online mjesto za vas. Kako piše Index, BeReal svojim korisnicima u bilo koje doba dana šalje notifikaciju da imaju dvije minute da snime nefiltriranu fotografiju koristeći i prednju i stražnju kameru na svojim telefonima.

Iako možete snimiti fotografiju nakon tog vremena, drugi korisnici će biti obaviješteni da je došlo do kašnjenja u stvaranju slike i da to možda nije iskren prikaz vašeg trenutnog života. Korisnike se potiče da dodaju osobe koje poznaju, a ne da gomilaju golemu sljedbu neznanaca. Sve slike nestaju nakon što aplikacija obavijesti korisnika da objavi novu fotografiju.

BeReal je trenutno druga najpreuzimanija aplikacija za društvene mreže, no važno je napomenuti da su Instagram i TikTok u drugoj kategoriji, kao aplikacije za fotografiju, video i zabavu. Prema podacima tvrtke Sensor Tower, BeReal je ostvario oko četiri milijuna preuzimanja na App Storeu i Google Playu od siječnja 2021. do veljače 2022.

Zanimljivo je, svakako, vidjeti nešto drukčije. Hoće li ova aplikacija doživjeti veliki uspjeh u virtualnom svijetu, ostaje vidjeti.

Lifestyle

Uz ovih sedam savjeta produžite životni vijek svom telefonu

Lifestyle

Stručnjaci otkrivaju koje greške činite i koji razlozi stoje iza neuspješne dijete

Lifestyle

6 ekipa, 15 utakmica, 60-ak odbojkašica: Odigran 5. rekreativni turnir u odbojci za žene "Odbojka u srcu"