Foto: KK Slavonski Brod


Tijekom prošlog vikenda, od 26. do 28.11.2021. godine, u Rijeci  održano  je Balkansko karate prvenstvo za kadete, juniore i U21. U sportskoj dvorani Zamet nastupilo je 13 država ( Albanija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Cipar, Grčka, Kosovo, Crna Gora, Sjeverna Makedonija, Rumunjska, Srbija, Slovenija, Turska i Hrvatska) sa prijavljenih 777 natjecatelja, a pravo za nastup u reprezentaciji Hrvatske izborili su Brođani Ana Lujić, Matea i Mihael Ećimović. Izuzetno kvalitetno natjecanje sa pregršt Europskih i Svjetskih osvajača odličja na kojemu je prikazana sva ljepota i dinamika karate sporta. U izuzetnoj konkurenciji Brođani su se odlično snašli i pokazali da su konkurentni i za najveće rezultate. Matea je u konkurenciji 23 natjecateljice osvojila 7 mjesto.
 
U prvom krugu od 11 natjecateljica osvojila je treće mjesto, a u drugom krugu malo je nedostajalo da se plasira u borbu za medalje. Mihael je u solidnom nastupu osvojio 15 mjesto, a osjetio se umor Svjetskog prvenstva. Ana Lujić u konkurenciji kadetkinje – 47 kg. osvojila je treće mjesto. U kvalifikacijskim borbama pobijedila je Bugarku 6:0, Grkinju 2:0, a posebno vrijedna pobjeda je četvrtfinalu nad predstavnicom Crne Gore, Europskom prvakinjom i aktualnom prvakinjom Balkana rezultatom 1:0. Na žalost Ana za ulazak u finale gubi od predstavnice Rumunjske 1:3, a treće mjesto osvaja rezultatom 5:0. Dobar nastup Ane i veliki poticaj za daljnje sportsko napredovanje.
 
Kadetska ekipa Hrvatske u sastavu Nika Bešlija, Ana Lujić, Sara Tomić, Magdalena Vajda osvojile su zlatnu medalju u borbama. Do zlata su došle pobjedama protiv Rumunjki 2:0, Kosovarki 2:0, a u finalu su bile bolje od Srpkinja istim rezultatom. 
 
Kraj 2021. godine i odlične ostvarene sportske rezultate tijekom godine, Brođani su upotpunili i dobrim nastupom  za reprezentaciju na Balkanskom prvenstvu.
 
 
 
 
 
 
 
 
/ebrod/
Sport

Sjajni nastupi Marsonije u Srbiji i Bosni i Hercegovini

Sport

Početak prvenstva sve bliži, Marsa uspješna i u posljednjoj provjeri protiv Slavonije

Sport

Marsa ekipirana i spremna za novu sezonu