U godini obilježavanja 140. godišnjice rođenja hrvatskog kipara Ivana Meštrovića, 130. godišnjice osnivanja Hrvatske čitaonice u Vrpolju i u susret završetku projekta izgradnje Kulturnog centra "Eko-etno kuća u Vrpolju",  program je koncipiran uz djelo velikog umjetnika, predstavljeno u Spomen galeriji u mjestu njegova rođenja i povezuje tradicijsku kulturu, književnost, glazbu, pučko kazalište i film te potvrđuje moto ovogodišnje Noći "Muzeji  su važni".
 
18-24 sata  - Izložbe 
Uz stalnu izložbu radova Ivana Meštrovića u Spomen galeriji omogućen je i posjet crkvi krštenja Ivana Meštrovića u Vrpolju u kojoj su izložena 4 njegova rada u trajni spomen na njegovo rođenje 15. kolovoza 1883. i krštenje u crkvi sv. Ivana Krstitelja.
 
Likovna radionica
 
Ivan Meštrović okom malih slikara
Učenici 4. razreda OŠ "Ivan Meštrović" uz upoznavanje sa životom Ivana Meštrovića i Meštrovićevim znakovima u Vrpolju, okušat će se u izradi portreta velikog umjetnika.  Voditeljice su učiteljice Marija Andrić i Irena Flidr.
 
19 sati - Predstavljanje knjiga 
 
Zvonimir Toldi „Aoj, moja šarena olovko!“ i Nije bilo triput“
Predstavljanje knjiga uglednog hrvatskog etnologa prof. Zvonimira Toldija,  vrsnog poznavatelja i čuvara tradicijskih običaja i baštine našega kraja koje prikazuju "život i običaje seljačkog svita u Brockom Posavlju". Knjige su objavljene u biblioteci "Brodsko kolo". Izdavači su "Folklorni ansambl Broda" i "Posavska Hrvatska" te će ih uz autora predstaviti urednica, novinarka Dunja Vanić i predsjednik Folklornog ansambla Broda Josip Perčević.
  
20 sati - Monolog
 
Zvonimir Toldi "Svi kažu baba luda" / Eva Janeš
Monolog autora Zvonimira Toldija u izvedbi pučke glumice Eve Janeš  obogatit će prikaz života i običaja seljačkog svita u Brockom Posavlju.
 
21 sat - Koncert
 
ŽVS „AD ASTRA“
Ženski vokalni sastav "Ad astra" iz Slavonskog Broda, pod umjetničkim vodstvom prof.  glazbene kulture Jasnom Stajić djeluje od 2009. godine. Izvode kompozicije različitog glazbenog izričaja od obrada hrvatskih i svjetskih duhovnih skladbi do obrada pop i rock pjesama. Nastupale su na brojnim programima u Hrvatskoj, a ovo će biti prvi nastup u Spomen galeriji Ivana Meštrovića.      
 
22 sata - Dokumentarni filmovi o Ivanu Meštroviću 
Projekcija dokumentarnih filmova o Ivanu Meštroviću iz arhive HRT-a prilika je za bolje upoznavanje života i djela velikog hrvatskog umjetnika koji je prije 140 godina rođen u Vrpolju. Spomen galerija već pola stoljeća svojim djelovanjem časti uspomenu na znamenitog kipara.  

 

Magazin

Glazbenike Gradske limene glazbe „Željezničar“ uvijek rado poslušamo, pozivaju vas na godišnji koncert

Magazin

Dori Pejić dodijeljena je posebna nagrada za ulogu Anne Frank

Magazin

Nova prometna kamera otkrivat će vozače pod utjecajem alkohola!