EBROD.NET - Gradanski portal Slavonskog Broda|2014-11-28 16:32:01

U brodskoj bolnici neće biti spajanja odjela

SLAVONSKI BROD-U brodskoj bolnici neće biti spajanja odjela

Kada se počelo pričati o sanaciji bolnica i sanacijskim upravama, najveće zanimanje izazvala je mogućnost ukidanja i spajanja bolničkih odjela. Opću bolnicu "dr. Josip Benčević", jednu od najvećih općih bolnica u Hrvatskoj taj će rez, prema izjavama sindikalne predstavnica u brodskoj bolnici dr. Branke Jakovac - ipak zaobići. 

"U slavonskobrodskoj neće sigurno biti jer mi imamo veliki opseg posla. To je negdje oko 49 tisuća pacijenata mjesečno koliko ih prođe kroz ovu bolnicu, a to odrade liječnici ove bolnice jer su oni nositelji posla i ne vjerujem da će kod nas biti zatvaranja", kazala je Jakovac.

Još nije poznato kava će sudbina zadesiti novogradišku bolnicu i hoće li tamo doći do preustroja. 

"Za gradišku bolnicu ne znam, nemam točne podatke, ali da će vjerojatno biti nekakvih preustroja u nekim bolnicama hoće. U kojem opsegu i kojem smislu to ovisi o Ministarstvu koje će procjenjivati gdje su te bolnice i na kojim dijelovima nerentabilne", dodala je dr. Branka Jakovac. Naime, odluka o tome donijeti će se na temelju studije o stanju u hrvatskim bolnicama koju izrađuje jedna francuska tvrtka. 

/ebrod/