Sb portal - EBROD.net
OBJAVLJENO: 17.11.2017 17:36

Zdravko Marijanović: Ovrhe i blokade stižu, no ne treba odustajati nego ići dalje i stalno učiti

Ako u narednih pet godina svaki dan popijete kavu potrošiti će te 18 tisuća kuna.

 

SLAVONSKI BROD- Ako u narednih pet godina svaki dan popijete kavu potrošiti će te 18 tisuća kuna. Taj sitni trošak od nekoliko kuna dnevno i takvih još nekoliko užitaka prava su vrijednost kojih se ne odrićemo tako lako. A možda bi trebali. Često nešto kupimo ishitreno i upotrijemo samo jednom u životu ili nijednom. Koliko ste se puta zapitali nakon kupnje „Ne znam zašto sam ovo kupila“ . Takva kupovina bez plana također nam često jede novac iz novčanika.Živimo od pače do plaće, ne štedimo jer nemamo dovoljno da bi štedjeli, a o vremenima koja su pred nama, mirovini koja će doći za tridesetak godina gotovo da uopće ne razmišljamo u ovom trenutku, jer naravno doći će vrijeme kada ćemo više zarađivati. Sve nabrojano su zablude i ako ovako razmišljate pod hitno mjenjajte paradigme.


Polaznici današnje radionice „Financije za svakoga“ u Slavonskom Brodu bili su Zdravko Marijanović i njegova kćer Josipa.
Zdravko Marijanović, imao je nekoliko nepredviđenih situacija u životu zbog kojih je ušao u financijske probleme. Za vrijeme rata ostao je bez kuće, gradio novu, onda mu se nažalost razboila supruga koja je nakon nekoliko godina bolovanja i umrla, a liječenje je isto bilo skupo. Ostao je sam s malom djecom, kuća se još gradila, valjalo je donijeti odluke- Morao sam izračunati obaveze i troškove, odluka se morala donijeti, ili smanjiti troškove, ili povećati prihode. Otvorio sam firmu i počeo raditi. Odlično je to sunkcionirao jedno vrijeme ali zbog svih okolnosti na tržištu kao i ostalih 60 tisuća farmera propao sam. Milijuni kuna duga, ovrhe stiži i nižu se, blokade, ne znaš ni tko skida i što skida. Preteško je, ali opet si u situaciji da se ne smiješ zaustaviti i svaka informacija je dobro došla. Sada još nisam u fazi da uopće planiram budžet, živimo na način da koristimo postojeće rupe i snalazimo se. Potrebe znamo koje su, a o željama? O njima kada dođe vrijeme. Iako sam kroz život svašta prošao, na radionicu sam došao kako bi naučio nešto novo, jer svaka nova informacija dobro dođe.- kazao je Zdarvko Marijanović.

 

      

 

     

S tatom Zdravkom stigla je na edukaciju i kćer Josipa želeći naučiti na koji način raspolagati novcem, kako ga trošiti, kako odrediti prioritete i kako napraviti proračun- Sada dok smo mladi teško nam je razmišljati o vremenu koje je pred nama i situacijama kada će nam novac biti potreban. Danas, pogotovo mladi, troše na niz situacija. Ja nisam nešto luda za šopingom, ali potrošim na slatkiš, na kino, volim putovanja i tu potrošim. Cure općeniti najviše troše na šoping i šminku, a dečki više na tehničke stvari. Možda bi se već sada trebali odreći nečega što nam nije nužno.- rekla je Josipa i zaključila da treba štedjeti i praviti proračun i dakako planirati za budućnost.

 

      

 

 

/sš/

Najčitanije
Vijesti
Zbog povećanja minimalne plaće, od siječnja raste i naknada za stručno osposobljavanje

Kritičari najbolje rješenje vide u ukidanju stručnog osposobljavanja i vraćanju pripravništva kao prvog oblika zapošljavanja.

Zbog povećanja minimalne plaće, od siječnja raste i naknada za stručno osposobljavanje

Zadržati obrazovane: Predstavljen novi program stambenog zbrinjavanja, evo što donosi

Zakon o društveno poticanoj stanogradnji donesen je 2001. godine i do danas je mijenjan i dopunjavan više puta.

Zadržati obrazovane: Predstavljen novi program stambenog zbrinjavanja, evo što donosi

Dobro vam jutro uz osam stupnjeva u Slavonskom Brodu

ŽC 112 Slavonski Brod zaprimio je 47 poziva, od toga je12 poziva bilo za hitne službe.

Dobro vam jutro uz osam stupnjeva u Slavonskom Brodu

Ljubičasta noć Željezničara prvi puta "kod kuće", u mjesnom domu "Ova naša Livada"

Prijatelji i ljubitelji nogometa na veseloj zabavi u novoj dvorani MO "Ante Starčević".

Ljubičasta noć Željezničara prvi puta "kod kuće", u mjesnom domu "Ova naša Livada"

Održana 19. hrvatska smotra svirača na tamburi samici

U Donjim Anadrijevcima u organizaciji FAB-a i KUD-a Tomislav iz Donjih Andrijevaca.

Održana 19. hrvatska smotra svirača na tamburi samici

U 2018. ponovo natječaji za energetsku obnovu obiteljskih kuća

"Koristit ćemo iskustva koja smo imali do sada i koja su se pokazala bolja"

U 2018. ponovo natječaji za energetsku obnovu obiteljskih kuća