Sb portal - EBROD.net
OBJAVLJENO: 28.12.2017 18:00

Zašto je mršavljenje i top forma i dalje broj jedan novogodišnjih želja

Kako ovaj puta ne podbaciti epski u donošenju novogodišnjih odluka?

Zašto je mršavljenje i top forma i dalje broj jedan novogodišnjih želja

 

Kako se približava Nova, osjećam da mi se tjeskoba uvlači negdje u pozadinu mozga. Jer davno je prošlo doba kada je ‘Nova godina’ bila samo odluka o outfitu koji ćemo obući tu večer i procedura namoljavanja mame da se ipak ostane duže. U ovom ozbiljnom odraslom životu, Nova godina postala je još jedan podsjetnik na to da OPET nismo uspjeli u svemu što smo planirali za tu godinu. Prilika je to za osvrt na prošlih 365 dana, na podvlačenje crte ispod svega što jesmo učinili i crvenog križanja svega što nismo.
A mršavljenje i/ili dolazak u formu često je pri vrhu te liste. Te sramotne. Te crvene liste. I konstantno nam se ruga s papira jer nam pruža osjećaj da, eto, dok nismo to savladali, ništa u životu nismo napravili. Zašto je to tako u našoj percepciji zahtjeva opširnu debatu o kojoj sada nećemo. Ali možemo o tome kako napokon izaći iz začaranog kruga i ovaj puta učiniti nešto za sebe, nešto što neće trajati dva tjedna, a onda vas ostatak godine podsjećati na vlastiti neuspjeh.

Kako se ne bi amaterski razbacivali definicijama s googla a znamo da će većina vas imati Novogodišnju odluku da kreće trenirati i pitanje u glavi gdje trenirati u Brodu, popričali smo s najpopularnijim trenerom u Slavonskom Brodu, s Tomislavom Siserom. Osim što vodi najveći centar za grupne treninge na Koloniji, ponosan je i na činjenicu da su svi Brođani i bivši natjecatelji Života na vagi njegovi vjerni Spartanci, a nedavno je i završio svoju inačicu natjecanja nazvanu Spartan ultra izazov.

Tomislave, koji su osnovni savjeti oko toga kako posložiti prioritete? Kako riješiti stvari u glavi da nam se ne dogodi odustajanje za par tjedana?

To je pitanje za milijun Kuna! Primjer, vozite auto, redovno ga servisirate, točite odgovarajuće gorivo, održavate, pazite da ga prilikom vožnje ne vozite u „crvenom“, sve kako bi vas auto što duže služio. Ista stvar je sa vašim tijelom, ako ga stalno vozite u crvenom i ne ulažete u njega, vrlo brzo će vam dijelovi početi otkazivati. Da bi u životu mogli posvetiti se obitelji, prijateljima, biti uspješni na poslu, u ljubavi i slično, potrebno vam je zdravo i fit tijelo. Cijena toga nije velika. Što je tri treninga tjedno i prilagođena prehrana naspram bolesti i nepokretljivosti. Prioritet broj 1 u vašem životu treba biti vaše tijelo jer sa zdravim tijelom dolazi i zdrav duh a bez toga sve ostalo u životu nema smisla. Kod nas nema gladovanja, nema plana prehrane koji ne znate pročitati a kamoli pripremiti te namirnice, nema toga da svaki dan morate nakuhavati po 3-4 sata, sve je prilagođenu užurbanom načinu života uz vrlo mala odricanja kako bi vam to postao stil života a ne jednokratno riješenje prije ljeta.

Kada pogledaš sve svoje Spartance, što je to što prvo prepoznaš kod njihovog napretka - koja je to promjena najvidljivija?

Najvidljivija je promjena u njihovom duhu. Svi su energičniji, pokretniji, nasmijaniji i znatno zadovoljniji već nakon par dolazaka. Kroz ovaj kratak video možete vidjeti kako mi to radimo na Spartan treninzima:

 

 

 

Što se tiče samog mršavljanje i dovođenja u formu, kako si zadovoljan ‘slavnim’ Spartancima, a kako tvojim vlastitim natjecateljima “Izgubi kile i pronađi sebe”?

Nema riječi sa kojima to mogu opisati. To su transformacije koje je nemoguće bilo i zamisliti, ogromna volja, ogroman trud, to su životne transformacije duha i tijela. Gabrijela Crnjac je naša Spartanka koja je 100% promjenila svoj način života i dalje gubi kilograme i pobjeđuje u životnoj utrci za zdravlje, to je sad njezin način života. Tomislav i Manuela su postigli svoj cilj sa kilogramima, ali su i izvan kuće potpuno promjenili stil života i u glavi kliknuli da je ovo sada ono što će živjeti cijeli svoj život. U glavi su sve promjenili i mogu reći da im je ovo najsretniji period života i žive ga punim plućima, prekrasno ih je gledati na treningu kako daju 100% sebe, uz sve poslovne i obiteljske obaveze koje imaju.
Naši natjecatelji Spartan Ultra izazova niša više ne zaostaju za kanditatima show-a Život na vagi. Prekrasna 2 primjera su Ivana Ravlić i Fran Krznarić koji su 100% promjenili svoj život i dalje jedu zdravo a u dvorani su 4-5 puta tjedno. Oni su sad dio Spartan obitelji.

Koji je najteži segment kod dovođenja u formu?

Najteže je prijeći iz razmišljanja „to je teško, ja to ne mogu ili nemam vremena“ u „ja to mogu, ja to hoću“. Svatko od nas ima neprocjenjiv dar a to je naše tijelo, stroj koji može sve uz dobro organizirano vrijeme. Zanimljivo je to da najveće uspjehe imamo kod pojedinaca koji rade 8-10h dnevno, imaju 2-3 djece i još kuću i okućnicu te rade u smjenama. Takve osobe su naučile organizirati svoje vrijeme i dolaze četiri puta tjedno trenirati. Čak neki od njih nam kažu da im nekad gosti „ulete“ prije treninga i oni im bez grižnje savjesti kažu da im je žao ali da idu na trening. Osim svoje prehrane nauče i svoju obitelj zdravije jesti a posebno djecu. Uključite obitelj u transformaciju jer svima vam je potreban zdrav način i stil života. Kad se tu dogodi klik, kasnije više nema problema.

Što bi preporučio svima koji se odluče za dolazak na Spartan treninge?

Prvenstveno da se ne boje dolaska i težine treninga. Potrebna im je želja, volja i odluka da nam se jave a mi ćemo ih individualno usmjeriti u putu do njihovog uspjeha. Od samog odabira adekvatnog programa treninga namjenjenog njihovoj fizičkoj spremi do prilagođenog plana prehrane s obzirom na njihovu željenu težinu.
Imamo grupe za potpune početnike koji nisu nikada se susreli sa bilo kakvim oblikom treninga i na svakom treningu su prisutna dva do tri trenera kako bi ih kontinuirano pratili i pomagali u procesu napretk do onih najzahtjevnijih programa namjenjenih sportašima rekreativcima. U tijeku su nam upisi u sve programe i ovim putem bih pozvao sve zainteresirane da nam se jave. Više informacija o upisima mogu pogledati na našoj službenoj Facebook stranici https://web.facebook.com/spartantomislavsiser/ ili Web-u http://www.spartan.com.hr/.

 

 

/promo/
 

Najčitanije
Lifestyle
Na bolovanje najmanje idu Slavonci i Baranjci

Liječnici upozoravaju da su i dalje brojni oni koji zloupotrebljavaju institut bolovanja.

Na bolovanje najmanje idu Slavonci i Baranjci

Što znači "upotrijebiti do" i "najbolje upotrijebiti"

Velik broj ljudi uopće ne razumije deklaracije, a one su iznimno bitne.

Što znači "upotrijebiti do" i "najbolje upotrijebiti"

Broj beba cijepljenih protiv ospica u šest godina smanjio se za šest posto

Do 2011. godine postotak cijepljene djece u toj dobi uglavnom se kretao oko 96 posto.

Broj beba cijepljenih protiv ospica u šest godina smanjio se za šest posto

Mršavite hodanjem, pročitajte kako i koliko je točno potrebno, vrlo je jednostavno i učinkovito

Poštedite se bespotrebnih dijeta.

Mršavite hodanjem, pročitajte kako i koliko je točno potrebno, vrlo je jednostavno i učinkovito

Čak 300 000 dijabetičara u strahu zbog odluke HZZO-a

Zasad je dijabetičarima na raspolaganju 30-ak vrsta trakica za mjerenje glukoze.

Čak 300 000 dijabetičara u strahu zbog odluke HZZO-a

Loše vijesti za one koji na internetu kupuju robu koja dolazi iz Kine

Nova poskupljenja stižu za one koji preko interneta kupuju jeftine stvari koje dolaze iz prekooceanskih zemalja poput Kine ili SAD-a.

Loše vijesti za one koji na internetu kupuju robu koja dolazi iz Kine