Sb portal - EBROD.net
OBJAVLJENO: 13.07.2017 08:48

U Bukovlju okupljeni tamburaški majstori u dobrotvornoj akciji za Anitu Lovreković

U organizaciji Brodske udruge tamburaša.

 

SLAVONSKI BROD/ BUKOVLJE- Brodska udruga tamburaša, sinoć je u svečanoj dvorani Bukovlje organizirala dobrotvorni koncert brodskih tamburaša, a u svrhu prikupljanja pomoći za Anitu Lovreković, mladu djevojku koja je preboljela cerebralnu paralizu ali i za nastavak njenog daljnjeg liječenja, obzirom da je bolest ostavila brojne posljedice.

Krešimir Dokuzović, predsjednik Brodske udruge tamburaša u razgovoru nam je rekao , da je zapravo cijela humanitarnu inicijativu pokrenuo Andrija Lovreković, brat oboljele djevojke, koji je i sam poznati brodski tamburaš.- Naravno da ovom apelu za pomoć nismo mogli odoljeti, pa smo tako u vrlo kratkom roku uspjeli okupiti, a u svojstvu organizatora, šest poznatih tamburaških sastava koji su se vrlo rado odazvali pozivu, pa su tako na sinoćnjem koncertu nastupili Tamburaški sastavi; Zora, Eevergreen, Graničari, Zdenac, Berde Bend i gosti iz Đakova Slavonija Band. Osim skupljanja humanitarne pomoći, željeli smo svim posjetiteljima priuštiti i uistinu jedan vrhunsku tamburaški koncert, a i ovim putem smo prikupili značajna novčana sredstva koja će Aniti pomoći u procesu ozdravljenja.- rekao je Dokuzović.

Anita Lovreković, djevojka koja je preboljela cerebralnu paralizu, inače osoba puna duha i vedrine, bez obzira na posljedica koje je ova opaka bolest ostavila na njeno zdravlje, rekla nam je da je u stalnom u kontaktu s Poliklinikom Glavić iz Dubrovnika. Naime zbog posljedica koje su ostale, javila se nova nada u njeno potpuno izlječenje, radi se o rehabilitaciji robotikom. Oporavak i izlječenje su mogući, ali sve ovisi o tome kako će Anitino tijelo primiti sve vježbe koje ova rehabilitacija zahtijeva, te kako će i sama, obzirom na njeno trenutno zdravstveno stanje moći odraditi. No nada u izlječenje, i sam proces liječenja ne bi bili mogući bez svih ovih velikih ljudi i još većeg srca, te prijatelja koji su dali ogroman doprinos u realiziranju svega.

- I ovim putem im se svima neizmjerno zahvaljujem na podršci i razumijevanju. Sve rezultate i sam tijek liječenja iz Dubrovnika redovito ću javljati. Cijena liječenja se može mijenjati iz tjedna u tjedan, trenutno imam tri robota na kojima moram vježbati . U Dubrovačkoj klinici trebam biti barem deset tjedana, a cijena liječenja se kreće od 80.000,00-100.000,00 kn, jer nažalost HZZO ne pokriva ovaj tretman i liječenje u Dubrovačkoj klinici.- rekla nam je Anita.

Puna svečana dvorana u Bukovlju , uz zvuke pravih tamburaških majsotra, i prikupljena sredstva,zaslužuju veliko priznanje i pohvalu , jer je po tko zna koji puta, "mali" čovjek dokazao da zapravo ima veliko srce, veće od većine.

 

   

 

 

/GP/

Najčitanije
Vijesti
Sve je počelo prije 28 godina kada se Hrvatska demokratska zajednica znala nositi  sa svim izazovima, prijetnjama, agresijom, danas slavljenički

Proslava 28. Obljetnice osnutka HDZ-a na području Brodsko- posavske županije.

Sve je počelo prije 28 godina kada se Hrvatska demokratska zajednica znala nositi sa svim izazovima, prijetnjama, agresijom, danas slavljenički

Krešo Beljak danas u Sibinju: HSS nije  na prodaju, nitko nas ne može kupiti

Predsjednik Krešo Beljak, na Skupštini OO HSS-a Sibinj održanoj nakon odavanja počasti pobijenim HSS-ovcima.

Krešo Beljak danas u Sibinju: HSS nije na prodaju, nitko nas ne može kupiti

43-trogodišnjak pronašao ručni bacač raketa

Policija na siguran način preuzela ubojito sredstvo.

43-trogodišnjak pronašao ručni bacač raketa

Načelnik Josip Pavić: Prisjećamo se proteklih godina, ali mislimo i o onima koje tek dolaze

Program obilježavanja Dana općine i 83. obljetnica Sibinjskih žrtava.

Načelnik Josip Pavić: Prisjećamo se proteklih godina, ali mislimo i o onima koje tek dolaze

Do nižih računa za grijanje uz dodatni zahtjev i troškove

S novom izolacijom smanjuje se priključna toplinska snaga, no suvlasnici zgrada moraju platiti izradu posebnog elaborata.

Do nižih računa za grijanje uz dodatni zahtjev i troškove

Vip Centar Matrix na Trgu Ivane Brlić Mažuranić 6 ima veliku sezonsku akciju, iskoristite priliku

1000 kuna popusta na računala i laptope iz promocije te poseban popust na popularne modele mobitela.

Vip Centar Matrix na Trgu Ivane Brlić Mažuranić 6 ima veliku sezonsku akciju, iskoristite priliku