Sb portal - EBROD.net
OBJAVLJENO: 28.11.2017 08:04

Šahovski klub invalida „Hvidra- Brod“ plasirao se u 3. HŠL-Istok za 2018.

Završena je 4. hrvatska šahovska liga –istok skupina C.

Šahovski klub invalida „Hvidra- Brod“ plasirao se u  3. HŠL-Istok za 2018.

 

Slavonski Brod- Završena je 4. hrvatska šahovska liga –istok skupina C, šahovski klub invalida “Hvidra-Brod” uspješno je završio sezonu 2017. Plasirali su se u viši rang, 3. HŠL-Istok. Uz šahovske klubove Đuro Đaković, Brod i Kralj, Slavonski Brod od prije sedam godina ima i šahovski klub invalida HVIDR-a Brod. To je trinaesti šahovski klub u Brodsko-posavskoj županiji, a prvi šahovski klub osnovan pretežno od ratnih-vojnih invalida u Hrvatskoj koji se već sedmu sezonu natječe u redovnoj 4. hrvatskoj šahovskoj ligi – istok. Nakon odigranih devet kola i sedam zabilježenih pobjeda, jedan remi i jedan poraz klub je zauzeo drugo mjesto na tablici sa osvojenih 15 meč bodova te 41,5 pojedinačnih bodova i plasirao se u viši rang. Sezonu 2018. natjecat će se 3. Hrvatskoj šahovskoj ligi istok.
Najviše tereta su podnijeli predsjednik Dragan Pavić i tajnik kluba Mato Opačak uz njih su bili igrači: Avgustin Vučković, Miljenko Talić, Antun Rakić, Berislav Kodžoman, dr. Ninoslav Ljubičić, Zvonko Šmuljić, Ilija Garić, Ivan Rakić i Miljenko Martić. O planovima za 2018 godinu, stanju u ekipi ali i poteškoćama u radu, predsjednik kluba Dragan Pavić kaže: „Slažemo ekipu za 2018 . godinu, radimo na tome da se igrački pojačamo, dolazi nam 100 % vojni invalid gdin. Franjo Matanović iz ŠK Zrinski Stari Slatnik te gdin. Marko Rašić iz Sl. Broda. Izradili smo radni i financijski plan za 2018. godinu koji smo predali Zajednici sportova Brodsko-posavske županije i nadamo da ćemo ući u financiranje za 2018. godinu, jer se klub do sada financirao samo od članarine i dragovoljnim financijskim prilozima pojedinih članova kluba“
Osim natjecanja u prvenstvu treće lige, planiramo nastupiti i na 25. državnom prvenstvu osoba s invaliditetom u Poreču gdje ćemo predstavljati Brodsko-posavsku županiju. Sudjelovat ćemo i na Kupu Brodsko-posavske županije, organizirat 16. Memorijalni turnir u znak sjećanja na naše preminule članove HVIDR-e, majstorskog kandidata Zvonka Vidakovića, Darka Bajana, održati 23. turnir povodom VRA Bljesak. 20. turnir povodom dana sjećanja na žrtvu Vukovara, VRA Oluja . Nastupit ćemo na 24. ŠNIDOR-u u Makarskoj i 23. Igrama dragovoljaca i veterana Domovinskog rata u Zagrebu.
U ekipi imamo velike zaljubljenike u šah, osobe s invaliditetom kojima ova igra ujedno služi i kao terapijsko liječenje i tu nemamo nikakvih problema. Problema, kao i većina klubova, imamo s nedovoljnim u stvari nikakvim financijskim sredstvima. Žalosno je da se naš klub već punih sedam godina ne financira iz sredstava Saveza sportova invalida Grada i Županije a dobro znamo da Županija i grad Brod izdvaja velika sredstva za sport udruga koje u sebi okupljaju osobe s invaliditetom./ebrod/

Najčitanije
Sport
Dubravko Tekić izabran je za novog predsjednika NK Graničar

Na održanoj izbornoj Skupštini kluba nedjelju 18. veljače 2018.g.

Dubravko Tekić izabran je za novog predsjednika NK Graničar

Čak 18 odličja Karate kluba Slavonski Brod

Karate klub Slavonski Brod sa u nedjelju osvojenih 14 odličja nalazi se nakon tri kola na trećem mjestu u ukupnom poretku.

Čak 18 odličja Karate kluba Slavonski Brod

 Šest ekipa odbojkašica natjecalo se na 2. rekreativnom turniru "Odbojka u srcu"

U dvorani OŠ „Ivan Goran Kovačić“.

Šest ekipa odbojkašica natjecalo se na 2. rekreativnom turniru "Odbojka u srcu"

Zoran Ivanović slavio na turniru "Valentinovo 2018."

Na turniru je sudjelovalo igrača.

Zoran Ivanović slavio na turniru "Valentinovo 2018."

Nogometaši Hajduka u prijateljskoj utakmici protiv NK Gardun iz Garčina

NK Gardun proslavlja 90 godina kluba.

Nogometaši Hajduka u prijateljskoj utakmici protiv NK Gardun iz Garčina

 30. Kup mladosti u Ivanić Gradu: Članovi Karate kluba Slavonski Brod Dora Has i Luka Birač osvojili  zlatne medalje

Nastupila je 61 ekipa iz 4 zemlje.

30. Kup mladosti u Ivanić Gradu: Članovi Karate kluba Slavonski Brod Dora Has i Luka Birač osvojili zlatne medalje