SLAVONSKI BROD- Kada će naselje Ruščica biti spojeno na kanalizacijsku mrežu, bilo je pitanje koje je na aktualnom satu posljednje sjednice Županijske skupštine postavio Mario Pejić vijećnik NLMD. Župan Danijel Marušić, dao je odgovor- Nedavno je održan sastanak čelnika Donje Vrbe, Lučke uprave, Vodovoda i nadležnih institucija na kojem je dogovoreno rješavanje problema, a potpisan je i privremeni Ugovor za rad crpne stanice, dok će se imovinsko-pravna pitanja rješavati poslije.- 

Podsjetimo 17. rujna u Županiji Brodsko-posavskoj održan je sastanak u vezi rješavanja problema puštanja u pogon precrpne stanice u Lučkom području Slavonski Brod, a samim time i problema priključenja na sustav kanalizacije dijela naselja Gornja Vrba i Ruščica.

Na sastanku, na koje su bili prisutni Župan Danijel Marušić, direktor TD Vodovod Slavonski Brod Stjepan Aščić, Ravnatelj Lučke uprave Slavonski Brod Marijan Jurić, te Općinski načelnik Općine Gornja Vrba Ivan Vuleta i Općine Klakar Josip Stanić, dogovoreno je da će Lučka uprava Slavonski Brod i TD Vodovod Slavonski Brod što prije pristupiti sklapanju sporazuma o privremenom korišetnju precrpne stanice u lučkom području, kako bi se omogućilo puštanje u pogon izgrađene kanalizacije u dijelu Gornje Vrbe i u Ruščici. Također će se sporazumom dogovoriti daljnje mjere i postupci oko konačnog rješenja imovinsko pravnih odnosa na predmetnoj precrpnoj stanici.

Ovim sastankom nisu riješeni imovinsko pravni problemi oko korištenja precrpne stanice, ali su stvoreni preduvjeti za njihovo rješavanje dok će se u međuvremenu omogućiti priključak kanalizacije iz ova dva naselja na pročišćavać voda u Slavonskom Brodu. Stoga se očekuje da će prije velikih kiša i zime i mještani ostatka Gornje Vrbe koji do sada nisu bili u mogućnosti priključiti svoje objekte na sustav kanalizacije to moći učiniti.

 

 

 

foto: arhiva

/sš/

Novosti

Veći dio dana bit će uglavnom sunčano, poslijepodne lokalno mogućnost pokojeg pljuska

Novosti

Na blagdan Velike Gospe bit će podjednako uglavnom suho i sučano, te vrlo toplo

Novosti

Sutra je blagdan Velike Gospe, očekuju se veće gužve na cestama