Sb portal - EBROD.net
OBJAVLJENO: 07.08.2017 13:16

Olimpik obranio naslove prvaka Hrvatske

Rijetko se događa da jedan klub postane prvak u sve tri kategorije, a još rjeđe da sve to obrani godinu kasnije no Brođanima je to uspjelo.

 

SLAVONSKI BROD- Jučerašnjim utrkama na 5 kilometara je završeno još jedno Prvenstvo Republike Hrvatske u kajaku i kanuu na mirnim vodama.
Prvenstvo se održalo na jezeru Jarun u kategorijama kadeta, juniora, seniora i veterana.
Nastupilo je 12 najboljih hrvatskih klubova: Matija Ljubek - Zagreb, Jarun - Zagreb, Slavija - Zagreb, Rab, Belišće, Kupa- Petrinja, Hrvatska Kostajnica, Olimpik - Slavonski Brod, Marsonia - Slavonski Brod, Oriolik Slavonski Kobaš, Aljmaš i Mračaj - Runovići. Nastup je zabilježilo nešto manje od 300 sportaša koji su se natjecali u ukupno 104 utrke (računajući i kvalifikacijske utrke).
U petak je započeo program utrkama na 200m, u subotu su veslane utrke na 1000m, a posljednjeg dana prvenstva su veslane utrke na 500m, a zatim na 5km.
Brodski Olimpik je obranio sva tri naslova prvaka Republike Hrvatske!
Rijetko se događa da jedan klub postane prvak u sve tri kategorije, a još rjeđe da sve to obrani godinu kasnije no Brođanima je to uspjelo!
Ekipni plasman po kategorijama (prve tri ekipe):
SENIORI:
1. KKK Olimpik - Slavonski Brod
2. KKK Matija Ljubek - Zagreb
3. KKK Belišće

JUNIORI:
1. KKK Olimpik - Slavonski Brod
2. KKK Marsonia - Slavonski Brod
3. KKK Hrvatska Kostajnica
KADETI:
1. KKK Olimpik - Slavonski Brod
2. KKK Marsonia - Slavonski Brod
3. KKK Oriolik - Slavonski Kobaš
U kategoriji seniorskog kajaka je očekivano najuspješniji pojedinac bio najbolji hrvatski kajakaš i reprezentativac Hrvatske Antun Novaković (KKK Olimpik) koji je od 9 disciplina u kojima je nastupao čak u 8 pobjedio te tako još jednom potvrdio sve svoje kvalitete! U seniorskom kanuu je najuspješniji pojedinac bio Štefo Lutz (KKK Matija Ljubek) inače Brođanin u dresu Zagrebačkog kluba koji je slavio u 5 utrka, jednak broj pobjeda je imao i još jedan hrvatski reprezentativac Marko Jelkić (KKK Belišće), a kod kajakašica seniorki je veliko iznenađenje pripremila kajakašica Dunja Lipovac (KKK Olimpik) pobjedivši u čak 7 utrka, vrijedi napomenuti da je Anamaria Govorčinović (KKK Matija Ljubek), inaće najbolja Hrvatska kajakašica i reprezentativka Hrvatske bila uspješnija u kajaku jednosjedu no nije nastupala u svim disciplinama).
U kategoriji juniora je najuspješniji pojedinac bio kajakaš Josip Lenac (KKK Hrvatska Kostajnica) koji je sa 100% učinkom završio ovo prvenstvo pobjedivši u svim utrkama u kojima je nastupao. U juniorskom kanuu je najuspješniji bio Fabio Folvarek (KKK Olimpik) koji je baš kao i Josip Lenac pobjedio u svim utrkama kanua, a kod kajakašica juniorki je najuspješnija bila očekivano Vanesa Tot (KKK Marsonia), inače dugogodišnja kajakašica, a od nedavno kanuistica.
U kategoriji kadeta je KKK Olimpik napravio senzacionalne rezultate, od ukupno 12 kajakaških disciplina (kadeti + kadetkinje) slavili su u 11 utrka! Kadet kajakaš Mihael Galetović (KKK Olimpik) je bio pobjednik u čak 5 disciplina, kadetkinja Leona Pavlešin (KKK Olimpik) je pobjedila u svim utrkama kajaka jednosjeda, dvosjeda i četverosjeda, odnosno u ukupno 6 disciplina. U kadetskom kanuu Oriolik je imao najuspješnijeg pojedinca prvenstva, naime Dominik Kolundžić (KKK Oriolik) je pobjedio u utrkama kanua jednokleka i dvokleka.

Do kraja još jedne kajakaške sezone su ostala natjecanja u Petrinji i Pokupskom u organizaciji KKK Kupa - Petrinja i KKK Pokupsko te finale Kupa Hrvatske u Zagrebu početkom rujna.
Reprezentaciji Hrvatske su još ostali nastupi na svjetskom seniorskom prvenstvu u Češkoj Republici (Račice) i na Turniru olimpijskih nada što je neslužbeno svjetsko prvenstvo za mlađe dobne uzraste, a također će biti održano krajem rujna.


izvor: KKK Olimpik

/ebrod/

 

Najčitanije
Sport
Odličan rezultat vaterpolskog kluba Marsonia: na turniru "Purger 2017" osvojili drugo mjesto

U tri dana odigrali pet utakmica.

Odličan rezultat vaterpolskog kluba Marsonia: na turniru "Purger 2017" osvojili drugo mjesto

Na XVII. Darfestu u Daruvaru, KK Slavonski Brod osvojio čak sedam odličja

Na Darfestu nastupilo je 49 ekipa iz 4 zemlje sa 418 natjecatelja.

Na XVII. Darfestu u Daruvaru, KK Slavonski Brod osvojio čak sedam odličja

Započela je nova sezona rekreativne odbojkaške lige

Utakmice će se odigravati svake nedjelje u vremenu od 16:00 - 21:00.

Započela je nova sezona rekreativne odbojkaške lige

100% vikend naših rukometaša

Vikend za pobjede.

100% vikend naših rukometaša

TKD  "Alfa" izvrsni na "ITF DOBOJ OPEN 2017.“

Brodske Alfe su nastupili sa 6 natjecatelja.

TKD "Alfa" izvrsni na "ITF DOBOJ OPEN 2017.“

Odigrano  šesto kolo Treće hrvatske  šahovske (međužupanijske ) lige

Na natjecanju ja nastupilo deset klubova iz Brodsko-posavske, Požeško slavonske, i Virovitičko podravske županije.

Odigrano šesto kolo Treće hrvatske šahovske (međužupanijske ) lige