Sb portal - EBROD.net
OBJAVLJENO: 30.11.2017 20:16

Novi načelnik Bebrine i novi problemi za djecu i roditelje Šumeća, Zbjega i Banovaca

Roditelji su organizirali potpisivanje peticije za ostanak igraonice u Šumeću.

 

SLAVONSKI BROD/ BEBRINA- Roditelji iz Šumeća, Zbjega i Banovaca ostali su zatečeni objavom na službenoj stranici Općine Bebrina kojom su informirani da se igraonica za djecu iz Šumeća seli u matičnu školu u Bebrinu.

Bez razgovora s roditeljima i voditeljicom igraonice "Bubamara", prema informacijama koje smo dobili od roditelja, Općinsko vijeće i novi načelnik Općine Bebrina Ivan Brzić, u suradnji s ravanateljicom OŠ u Bebrini Marijom Rosandić, donijeli su odluku o preseljenju zbog znatno boljih uvjeta za provedbu iste. No, roditelji tridesetak djece ne slažu se s ovakovom odlukom i odlučili su se nakon bezuspješno provedenog razgovora s načelnikom Brezićem i ravnateljicom škole koji su im rekli da je Odluka donesena, na peticiju kojom pozivaju građane da ih podrže u inicijativi da se igraonica iz Šumeća ne seli u Bebrinu jer za to ne postoje opravdani razlozi.

- Novi načelnik prije izbora obećao je da će učiniti sve za mlade obitelji i djecu, no iako smo s njim pokušali razgovarati i objasniti mu u koje probleme smo došli i mi kao roditelji i djeca nismo naišli na razumijevanje. Navodno je problem u računu za struju tijekom zimskih mjeseci. No, mi smo rekli da ćemo snositi taj trošak samo da se igraonica ne izmješta u Bebrinu koja je desetak kilometara udaljena od Šumeća. Nismo mi protiv igraonice u Bebrini, neka i tamo bude jedna, ali većina djeca je iz Šumeća, Zbjega i Banovaca. Djece iz Kuta, Kaniže i Bebrine je bilo nekoliko, a koliki je interes za radionice u Bebrini pokazuje i broj od sedam novoprijavljenih. Ako nema dovoljan broj djece igranice se neće ni održavati i naša djeca opet nakon tri godine ostaju bez jedinog organiziranog odgojno- obrazovnog sadržaja. - kazala nam je jedna od mama koje su i pokrenule peticiju.

Inače radionica je u Šumeću u prvoj godini provedbe bila besplatna za sve polaznike, posljednje dvije godine, roditelji plaćaju iznos od 170 kuna dok općina subvencionira 30 kuna po djetetu. Sadržaj peticije prenosimo u cijelosti.

- Ova peticija nama roditeljima jako je važna zbog naše djece. Mi smo iz malog mjesta Šumeća koje se nalazi pokraj Slavonskog Broda.
Naša djeca nikada ništa na našoj općini nisu imala, jedva samo dobili nekakve parkove koji se naravno ne održavaju, nemaju se gdje igrati, izaći, baviti se bilo čim. 
Prije 3 godine udruga "Bubamara" otvorila je igraonicu u Šumeću koja je aktivna s radom 3 godine. Igraonica se održavala u prostoriji u Šumeću sve do današnjeg dana, djeca su imala svoj prostor, svoj sanitarni čvor i nisu smetala djeci koja pohađaju osnovu skolu 1-4 razreda. Igraonica se održavala u 2 smjene, od 08:30-11:30, i od 11:40-14:40. Djece je bilo 32 i onda je samo odjednom nastao nekakav problem o kojem ni mi roditelji ne znamo ništa. Na službenoj stranici općine 22.11.2017. god. stavljena je obavijest "Igraonica u mjestu Šumeće seli se u matičnu školu Bebrina". Tako smo i saznali da naša djeca sele u Bebrinu. Sele u duplo manji stan u kojem je boravila čistačica, u prostoriju koja nije uređena da bude igraonica, u prostoriju gdje će jedva stati klupe i stolice a naša djeca nemaju prostora za igru, gdje nemaju vani prostor za igranje nego parkiralište gdje su automobil, gdje mi roditelji svoju djecu trebamo voziti 10 km u jednom smjeru, a 4 puta moramo ići za Bebrinu. To su njima bolji uvjeti nego sto imaju ovdje u Šumeću, gdje imaju ograđeno dvorište, gdje imaju dovoljno velik prostor za njih. Mi se s tim ne slažemo, nas roditelje nitko nije pitao za mišljenje. U 3 godine nije bilo nikakvih problema, a sada je nastao problem, nas zanima gdje je i u čemu je problem, zašto diraju našu djecu?

Mi roditelji nemamo ništa protiv da se igraonica otvori i u Bebrini za njihovu djecu, ali našu djecu i našu tetu neka ne diraju iz Šumeća.

Zato molim sve roditelje, i koji ovo budu čitali da potpišu peticiju za našu djecu koja imaju samo tu igraonicu da im se i to ne ukine.
Hvala svima!-  objavili su kao popratni tekst u peticiji koju i sami možete potpisati OVDJE.  

 

        

 

 

 

/sš/

Najčitanije
Vijesti
Zbog povećanja minimalne plaće, od siječnja raste i naknada za stručno osposobljavanje

Kritičari najbolje rješenje vide u ukidanju stručnog osposobljavanja i vraćanju pripravništva kao prvog oblika zapošljavanja.

Zbog povećanja minimalne plaće, od siječnja raste i naknada za stručno osposobljavanje

Zadržati obrazovane: Predstavljen novi program stambenog zbrinjavanja, evo što donosi

Zakon o društveno poticanoj stanogradnji donesen je 2001. godine i do danas je mijenjan i dopunjavan više puta.

Zadržati obrazovane: Predstavljen novi program stambenog zbrinjavanja, evo što donosi

Dobro vam jutro uz osam stupnjeva u Slavonskom Brodu

ŽC 112 Slavonski Brod zaprimio je 47 poziva, od toga je12 poziva bilo za hitne službe.

Dobro vam jutro uz osam stupnjeva u Slavonskom Brodu

Ljubičasta noć Željezničara prvi puta "kod kuće", u mjesnom domu "Ova naša Livada"

Prijatelji i ljubitelji nogometa na veseloj zabavi u novoj dvorani MO "Ante Starčević".

Ljubičasta noć Željezničara prvi puta "kod kuće", u mjesnom domu "Ova naša Livada"

Održana 19. hrvatska smotra svirača na tamburi samici

U Donjim Anadrijevcima u organizaciji FAB-a i KUD-a Tomislav iz Donjih Andrijevaca.

Održana 19. hrvatska smotra svirača na tamburi samici

U 2018. ponovo natječaji za energetsku obnovu obiteljskih kuća

"Koristit ćemo iskustva koja smo imali do sada i koja su se pokazala bolja"

U 2018. ponovo natječaji za energetsku obnovu obiteljskih kuća