Sb portal - EBROD.net
OBJAVLJENO: 13.11.2017 19:19

Mirko Čorak: Djecu se često plaši s policijom, kroz projekt vide da policajac nije bauk nego netko od koga se može puno naučiti

U OŠ "Ivan Filipović" u Velikoj Kopanici započeo je s provedbom projekt pod nazivom "“Prevencijom do zdravlja kroz pčelarstvo kao izvannastavnu aktivnost”.

 

SLAVONSKIBROD/ VELIKA KOPANICA- Učenici 5. Razreda osnovnih škola na području Policijske postaje Vrpolje uključeni su u projekt pod nazivom“Prevencijom do zdravlja kroz pčelarstvo kao izvannastavnu aktivnost”. Čitav projekt osmislio je policajac Mirko Čorak koji s pčelama živi od svoga djetinjstva i školskog dvorišta OŠ "Ivan Filipović" u Velikoj Kopanici u kojem se nalazi najstariji školski pčelinjak.


- Projekt je zanimljiv tim više što sam ja kao policajac uključen u provedbu i to projekta o pčelama.  Projekt je osmišljen kako bi se djeci približio rad s pčelama koji iziskuje organiziranost i pravila kojih se svi moramo pridržavati. Ujedno rad s djecom u školama istočnog dijela županije pozitivan je jer djeca policajca mogu upoznati u pozitivnom kontekstu priče jer djecu se uvijek s policijom plaši, a ne bi trebalo biti tako. Završili smo prvu fazu projekta i obišli osam škola. 500 učenika se uključilo s ciljem da im se približi život pčelinje zajednice i da sami postanu mali pčelari.- rekao je Mirko Čorak.


Druga faza projekta provoditi će se na proljeće kada će djeca u pčelinjaku vidjeti kako pravi pčelari rade.  Predstavljanjem pčelarske sekcije približilo se pčelarstvo učenicima koji su postavljali pitanja o životu pčela i pčelinjim proizvodima- Ovaj projekt je potaknuo učenike da se i sami pokušaju dodatno aktivirati oko pčelarstva, ali je napravio puno u promociji pčelarstva. Suradnja policijske postaje i škola kroz ovakav projekt je još jedna korak više u dosadašnjoj suradnji koja je uvijek bila odlična. – rekao je ravnatelj osnovne škole u Vrpolju koja je također uključena u projekt.

 

         

 

Policijska uprava Brodsko- posavska otvorena je za sve preventivne aktivnosti inicirane od strane policijskih službenika, ali i svih ostalih udruga i institucija- Moram pohvaliti kolegu Čorka i Policijsku postaju Vrpolje koja je osmislila ovakvu aktivnost koja je spoj policijskog posla, ljubavi prema pčelama, zdravog načina života i prehrane kako u osnovnim školama tako i ostalim institucijama koje koriste med. Projekt je odlično prihvaćen u školama istočnog dijela županije i vjerujem da će ideja zaživjeti na nivou cijele županije pa čak i Hrvatske.- rekao je načelnik PU brodsko- posavske Antun Valić.

 

       


Matej Pranjić učenik je OŠ „Ivan Filipović u Velikoj Kopanici i uključio se u projekt. Rekao nam je da mu se to učinilo zanimljivim- Najzanimljiviji dio je vrcanje, onda Vrcanje meda najzanimljivi je dio pčelarstva, okvire skidamo, postavljamo, jedemo med. Planiram nabaviti košnicu i baviti se s pčelma kod kuće.- rekao nam je.

 

         

 

 

/š/

Najčitanije
Vijesti
Noć muzeja u Slavonskom Brodu prilika je za portretno fotografiranje vas i vaših najdražih

26. siječnja 2018. (petak) u Galeriju Ružić u 20h.

Noć muzeja u Slavonskom Brodu prilika je za portretno fotografiranje vas i vaših najdražih

Svaki drugi kredit sada je u kunama

Ukupni krediti stanovništvu u studenom su dosegli 119,3 milijuna kuna što je 0,3 posto više nego 2016.

Svaki drugi kredit sada je u kunama

50-ak jahača s istočnog i zapadnog dijela Brodsko-posavske županije na pokladnom jahanju u Oprisavcima

U nedjelju, 28. siječnja s početkom u 10:30 sati ispred društvenog doma u Oprisavcima.

50-ak jahača s istočnog i zapadnog dijela Brodsko-posavske županije na pokladnom jahanju u Oprisavcima

U najavaljenoj vikend akciji policije čak 250 prekršaja, na ulicama grada zabilježena vožnja od 106 km/h

115 prekršaja nepropisnih brzina, 27 prekršaja ne korištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 24 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola..

U najavaljenoj vikend akciji policije čak 250 prekršaja, na ulicama grada zabilježena vožnja od 106 km/h

19-godišnjak i dvojica maloljetnika od 17 godina u alkoholiziranom stanju verbalno i fizički nasrnuli na dvojicu u "Pijanoj ulici"

Policija obavijestila rodiitelje maloljetnih osoba.

19-godišnjak i dvojica maloljetnika od 17 godina u alkoholiziranom stanju verbalno i fizički nasrnuli na dvojicu u "Pijanoj ulici"

U Slavonskom Brodu cijena kvadrata kuće u prosjeku  je 680 eura, kuća ili stan – što se više isplati kupiti?

Podaci oglasnika za nekretnine Crozilla.com pokazali su kako su tijekom prosinca 2017. godine prosječne oglašavane cijene kuća bile niže no cijene stanova, a razlika je iznosila gotovo 17 posto.

U Slavonskom Brodu cijena kvadrata kuće u prosjeku je 680 eura, kuća ili stan – što se više isplati kupiti?