Sb portal - EBROD.net
OBJAVLJENO: 13.09.2017 19:13

Iz Andrijevaca ekipa poručuje: Zapanjeni smo i šokirani načinom na koji načelnik i njegovi suradnici obmanjuju javnost i time „prikrivaju“ štetu

Čekaju sjednicu kao jedino legitimno mjesto za konstruktivnu raspravu i rasvjetljavanje andrijevačkog nepovoljnog nalaza državne revizije.

Iz Andrijevaca ekipa poručuje:  Zapanjeni smo i šokirani načinom na koji načelnik i njegovi suradnici obmanjuju javnost i time „prikrivaju“ štetu

 

SLAVONSKI BROD/ DONJI ANDRIJEVCI-  Priča o nalazu državne revizije u općini Donji Andrijevci ne jenjava od kako se izašlo u javost s podacima koj govore o nepravilnostima. Iako nismo medij koji je objavio priču s načelnikom Tomislavom Marijanovićem, niti je on na redakcijski mail poslao poziv za medijsku konferenciju koju je sazvao kako bi objasnio javnosti što se dogodilo, objaviti ćemo dopis koji je stigao od ekipe mladih vjećnika koji su prvi i upozorili na nepravilnosti i negativan nalaz revizije.

 Ne želeći ove nemile događaje i raspravu oko nalaza državne uprave za reviziju pretvoriti u „sapunicu“ nakon očitovanja u kojem smo pozvali nadležne da odrade do kraja svoj posao, a odgovorne pozvali na odgovornost što ćemo učiniti i na izvanrednoj sjednici općinskog vijeća (koja će se održati u tjednu od 18. – 24. rujna nakon povratka predsjednika općinskog vijeća gosp. Roberta Kuduza sa godišnjeg odmora) odlučili smo prekinuti daljnja prepucavanja po društvenim mrežama i čekati sjednicu kao jedino legitimno mjesto za konstruktivnu raspravu i rasvjetljavanje andrijevačkog nepovoljnog nalaza državne revizije.
Međutim, prozvani člankom na novoosnovanom portalu Sb News u kojem se naslovom „Otetom stranicom Općine Donji Andrijevci sada se upravlja iz Osijeka!“ pokušalo uvelike manipulirati javnošću, a potom i današnjom konferencijom za medije načelnika Tomislava Marijanovića, dužni smo, iako nevoljko, opet reagirati na isti način i produljiti ove javne polemike koje štete ugledu općine Donji Andrijevci.
Kako smo od načelnika gosp. Tomislava Marijanovića i njemu bliskih suradnika očekivali jedno kvalitetno očitovanje koje je na stranicama HDZ Donji Andrijevci bilo i najavljivano, po treći puta u nekoliko dana ostajemo zapanjeni i šokirani načinom na koji načelnik i njegovi suradnici pokušavaju obmanuti javnost i time „prikriti“ štetu nastalu nepovoljnim nalazom državne revizije.
Bahatost i bezobrazluk nastavljaju se svaljivanjem krivnje i stvaranjem potencijalne urote, citiramo: „otimanja facebook stranice Općine, a sve u svrhu našeg potpunog preuzimanja vlasti zajedno s imaginarnim političarima koji vladaju u sjeni.“ Ovako nešto vjerojatno ne koriste scenaristi ni u najlošijim meksičkim sapunicama.
Nitko od tada vladajućih nije stao pred kamere i rekao kako stvari stoje pokušavajući tako svoje „pobornike“ koji jednako tako nisu pročitali nalaz državne revizije dodatno obmanuti i tako stvoriti sliku o urotničkoj organizaciji koja „dobroga načelnika“ želi srušiti s vlasti.
Čitajući izjavu načelnika sa konferencije za novinare održane 13. rujna pitamo se, proziva li Općinski načelnik i pomoćnicu državnog revizora Biserku Čoh Mikulec, stavljajući sebe u uzvišeniji položaj, iako nedovoljno obrazovan za takvu izjavu, za kako veli, sitne knjigovodstvene propuste za koje ga se proziva, iako statistike kažu da su samo tri općine dobile ovakav nepovoljan nalaz državne revizije u izvješćima od 2010. – 2016. godine od revidirane 341 općine, i to Donji Andrijevci, Škabrnja i Velika Kopanica.
Čini nam se kako se općinski načelnik u ovom obraćanju nije naoružao činjenicama već čistim instinktom „zvijeri stjerane u kut“, ili svojim nedovoljnim stupnjem obrazovanja odgovorio novinarima na razini svog intelektualnog dometa pokušavajući tako kontra napadima obmanuti istinu.
Možda će birači u ovo i povjerovati, ali istina je jasna i u potpunosti definirana revizorskim nalazom koji govori kako stvari stoje, a činjenice mu ne idu u prilog, jer onaj tko jest pročitao nalaz, u potpunosti mu je jasno da nije tu samo riječ o famoznih 63.000 kn koje svi spominju već da se tu radi o nizu nepravilnosti poput nedozvoljenih isplata prijevoza u iznosu od 15.500 kn, stipendiranja doktorskog studija jednoj studentici bez javnog natječaja u iznosu od 36.000 kn, davanja poslova iznad dvjesto tisuća kuna bez javnog natječaja, isplatama naknada, plaćanja predujmom, isplatom božićnice načelniku…i da dalje ne nabrajamo sve jasno stoji u navedenom izvješću državne revizije.
Žalosno je samo, što se načelnik u maniri dobrog gospodara nije ponio kao pravi vođa, već poput nekog mekušca pokušava krivnju svaliti na zaposlenike općine. Tako to ne rade menadžeri, ali nije mu niti za zamjeriti jer iskustva nije nikada niti imao, šteta je što ga nije u proteklom mandatu barem djelomično stekao.
Na završetku ovog dopisa, možemo samo obećati uputiti poziv svim zainteresiranim medijima koji budu voljni sudjelovati na izvanrednoj sjednici općinskog vijeća na kojoj će načelnik imati priliku vijećnicima, a i mještanima odgovoriti na puno više pitanja od spomenutih 63 000 kuna o kojima svi pišu, a koje su po svemu sudeći samo kap u moru nepravilnosti iz nalaza državne revizije.

S poštovanjem,
Predsjednik općinskog vijeća Robert Kuduz i vijećnici pozicije.- stoji u priopćenju.

 

 

 

 

/ebrod/

Najčitanije
Vijesti
Vježba spašavanja u vodi i u sred prosinca  za HGSS-ovce Stanice Slavonski Brod

Povećanje učinkovitosti intervencija Hrvatske gorske službe spašavanja – projekt koji su podržale Hrvatske vode donacijom od 25.000,00 kuna.

Vježba spašavanja u vodi i u sred prosinca za HGSS-ovce Stanice Slavonski Brod

Nadahnuti kršćanskom duhovnošću i solidarnošću MNK Kolonija- sv. Dominik Savio u organizaciji još jednog velikog dobrotvornog druženja

HUMANITARNI TURNIR U MALOM NOGOMETU – „KOLONIJA 2018“

Nadahnuti kršćanskom duhovnošću i solidarnošću MNK Kolonija- sv. Dominik Savio u organizaciji još jednog velikog dobrotvornog druženja

Mladi Bebrine u pripremama za još jedan adventski događaj uz poklone, bajkopričalicu, lunapark,  potragu za poklonima

Advent u Bebrini koji organizira Bebrinska udruga mladih, 16.12.2017.

Mladi Bebrine u pripremama za još jedan adventski događaj uz poklone, bajkopričalicu, lunapark, potragu za poklonima

U Slavonskom Brodu 15. prosinca otvorenje  Vip centra Matrix

Na 300 m2, od čega je 250m2 prodajnog prostora, posjetiteljima će na raspolaganju biti i Flagship Shop.

U Slavonskom Brodu 15. prosinca otvorenje Vip centra Matrix

Ovlaštenje je povučeno Mariju Vučiniću, predstojnikom Ureda državne uprave u županiji imenovan je Petar Antunović

Na zatvorenom dijelu 70. sjednice Vlade RH.

Ovlaštenje je povučeno Mariju Vučiniću, predstojnikom Ureda državne uprave u županiji imenovan je Petar Antunović

I ove godine pacijenti birali naj doktore, na popisu i brodski, Krešimir Barišić, Filomena Tolić-Kovačić, Marijan Baranović i Emina Mehičić

Portal www.najdoktor.com objavio je popis najboljih doktorica i doktora u Hrvatskoj.

I ove godine pacijenti birali naj doktore, na popisu i brodski, Krešimir Barišić, Filomena Tolić-Kovačić, Marijan Baranović i Emina Mehičić