Sb portal - EBROD.net
OBJAVLJENO: 04.10.2017 18:58

Interventna policija danas u Sibinju reagirala u slučaju narušavanja javnog reda i mira

Svečani program Dana policije danas je nastavljen u Sibinju.

 

SLAVONSKI BROD- Program obilježavanja Dana policije i njihovog zaštitnika sv. Mihovila započeo je prošli tjedan sv. Misom u crkvi gospe brze pomoći i polaganjem vijenaca ispred zgrade policijske uprave Brodsko- posavske županije na spomen obilježju poginulim djelatnicima policije.
Svečani program obilježavanja nastavljen je jučer u Sibinju gdje su položeni vijenci i zapaljene svijeće ispred spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima. -Prilika je bila da se sjetimo svih policajaca koji u izgubili život u Domovinskom ratu ali jednako tako i da kažemo koliko je danas teško biti policajac sa svim novim događanjima i modificiranim stanjima stanja sigurnosti ili nesigurnosti . Iako su Brodsko- posavska županija, gradovI Slavonski Brod i Nova Gradiška kao i čitava Hrvatska relativno sigurni u odnosu na okruženje.- rekao je načelnik Antun Valić.

 

Nakon polaganja vijenaca uslijedila je i pokazna vježba koja je bila prilika da svi nazočni vide kako policija reagira u situacijama kojima svakodnevno svjedočimo a to su narušavanje javnog reda i mira, pojedinačnog, u alkoholiziranom stanju ili grupnom kao što je nogometna utakmica. Kako brodsko- posavska županija ima najdužu granicu od svih hrvatskih županija, imali smo prigodu pogledati kako se ponaša interventna policija ukoliko se radi o ugrozi iste.
Ministarstvo unutarnjih poslova nakon analize stanja na terenu krenulo je u rješavanje pitanja u podizanju prava službenika – Tome u prilog govori i mjesečno povećanje plaće kao i stupanj pojačanja opskrbe kvalitetnom zaštitnom radnom opremom. S domaćim dobavljačima išli smo u konkretni ugovor i nabavku kratkih strojnica i zaštitnih čizama za policiju.- rekao je Cvjetko Obradović, pomoćnik Ministra unutarnjih poslova danas u Sibinju.

 

       


Na dobroj suradnji s policijom zahvalili su se danas u ime županije Anica Vukašinović, pročelnica Upravnog odijela za društvene djelatnosti i Hrvoje Andrić, zamjenik gradonačelnika Slavonskog Broda.
Svake godine u sibinjskoj osnovnoj školi održava se u suradnji s HAK-om i natjecanje Sigurno u prometu i zapravo ta suradnja škole i policije odvija se tijekom čitave školske godine što je svakako za suradnju. – Suradnja s policijom je važna jer djeca moraju shvatiti da je policija sigurnost i da će im pomoći kako u mladim danima tako i kasnije.- rekao je ravnatelj OŠ Ivan Mažuranić, Josip Šišmanović.

 

          

 


Na kraju svečanog obilježavanja dana policije, zaslužnim građanima, policijskim službenicima i institucijama dodijeljena su priznanja, nagrade i zahvalnice.

 

 

 

 

 

 

/sš/

Najčitanije
Vijesti
Sve je počelo prije 28 godina kada se Hrvatska demokratska zajednica znala nositi  sa svim izazovima, prijetnjama, agresijom, danas slavljenički

Proslava 28. Obljetnice osnutka HDZ-a na području Brodsko- posavske županije.

Sve je počelo prije 28 godina kada se Hrvatska demokratska zajednica znala nositi sa svim izazovima, prijetnjama, agresijom, danas slavljenički

Krešo Beljak danas u Sibinju: HSS nije  na prodaju, nitko nas ne može kupiti

Predsjednik Krešo Beljak, na Skupštini OO HSS-a Sibinj održanoj nakon odavanja počasti pobijenim HSS-ovcima.

Krešo Beljak danas u Sibinju: HSS nije na prodaju, nitko nas ne može kupiti

43-trogodišnjak pronašao ručni bacač raketa

Policija na siguran način preuzela ubojito sredstvo.

43-trogodišnjak pronašao ručni bacač raketa

Načelnik Josip Pavić: Prisjećamo se proteklih godina, ali mislimo i o onima koje tek dolaze

Program obilježavanja Dana općine i 83. obljetnica Sibinjskih žrtava.

Načelnik Josip Pavić: Prisjećamo se proteklih godina, ali mislimo i o onima koje tek dolaze

Do nižih računa za grijanje uz dodatni zahtjev i troškove

S novom izolacijom smanjuje se priključna toplinska snaga, no suvlasnici zgrada moraju platiti izradu posebnog elaborata.

Do nižih računa za grijanje uz dodatni zahtjev i troškove

Vip Centar Matrix na Trgu Ivane Brlić Mažuranić 6 ima veliku sezonsku akciju, iskoristite priliku

1000 kuna popusta na računala i laptope iz promocije te poseban popust na popularne modele mobitela.

Vip Centar Matrix na Trgu Ivane Brlić Mažuranić 6 ima veliku sezonsku akciju, iskoristite priliku