Sb portal - EBROD.net
OBJAVLJENO: 12.02.2018 18:11

Drago Čugura: ĐĐ Montaža radi na zahtjevnim europskim tržištima, ali za poslove u Hrvatskoj očito nismo dovoljno dobri

Đuro Đaković Montaža u 2018. godinu ulazi spremna za daljnji rast i EU trendove.

Drago Čugura:  ĐĐ Montaža radi na zahtjevnim europskim tržištima, ali za poslove u Hrvatskoj očito nismo dovoljno dobri

 

SLAVONSKI BROD- Đuro Đaković Montaža slavonskobrodska je tvrtka u stopostotnom privatnom vlasništvu. Od 2009. godine bila je dijelom njemačkog koncerna za inženjering i usluge Bilfinger SE, a krajem 2016. godine ponovo postaje tvrtka u 100%-tnom hrvatskom vlasništvu. Ova montažerska tvrtka već punih 90 godina širom svijeta plasira svoje usluge na području montaže energetskih, te petrokemijskih i industrijskih postrojenja, kao i čeličnih konstrukcija, s fokusom na investicijske i remontne radove, proizvodnju, planiranje i montažu „ključ u ruke“. Đuro Đaković Montaža u 2018. godini očekuje prihode u visini 50 milijuna eura i trenutno zapošljava oko 850 radnika.

Predsjednik Uprave Đuro Đaković Montaže, Drago Čugura, vidi sljedeće izazove kada je riječ o razvoju poslovanja tvrtke u narednom razdoblju.- Akvizicija pouzdanih kupaca iz sfere vodećih svjetskih tvrtki za razvoj novih tehnologija u svrhu energetske učinkovitosti i smanjenja emisije štetnih tvari te sigurna pozicija ĐĐ Montaže na tržištu EU zasigurno će osigurati stabilan i usmjeren rast poslovanja. Nažalost, i dalje je prilično mali broj projekata na kojima smo prisutni u Republici Hrvatskoj zbog niske razine investicija unutar zemlje, ali ipak najveći problem nam stvaraju domaći kupci koji svojim pristupom poslovanju ruše cijenu rada dok politika javno zagovara porast plaća radnika. Unatoč tome, ĐĐ Montaža će i dalje spremno ulagati u svoje radnike a time i poboljšanje standarda unutar lokalne zajednice.-


.
- Većina ugovorenih poslova, čak 80% okrenuta je ka inozemnom tržištu, riječ je o poslovima u Njemačkoj, Finskoj, Švedskoj, Norveškoj, Danskoj, Švicarskoj, Belgiji, Mađarskoj, Sloveniji,Portugalu, dakle težimo zapadnim i sjevernim europskim zemljama. Kroz izvjesno vrijeme započinjemo s novim projektima. Knjiga narudžbi za ovu godinu je popunjena, što svakako veseli.- kazao je danas Anto Pivac, član Uprave.


- Najvažnije da očekujemo jednu kvalitetnu godinu. Energetika je u blagom padu, porast cementne industrije i pozivi za rekonstrukciju u ovoj godini već su krenuli, učešće petrokemije se povećava i očekujemo da će imati uzlazni trend jer kroz mijenjanje gradilišta i djelatnosti naši djelatnici rade na više vrsta projekata. Nakon dvije godine i svega 5% ugovorenih poslova očekujemo blagi porast poslova i na domaćem tržištu. Problem nedostatka kadrova pokušat ćemo riješiti s Industrijskom školom ali i srednjim školama u Novoj Gradiški i Požegi. - kazao je danas Darko Katić, član uprave.


- Danas se gradi most na Čiovu, Dravski most i Svilaj. Gdje nema ĐĐ Montaže mostovi nisu završeni i imaju velikih problema, ali očigledno da investitori to nisu prepoznali. Napravili smo 35 mostova s današnjim danom, ali nema nas na ova tri ključna.- skrenuo je pozornost Stjepan Sverić, također član Uprave ĐĐ Montaže.


Najveći problem Đuro Đaković Montaže leži u neprepoznavanju lokalnih investitora kvalitete koja je već dokazana na brojnim zahtjevnim gradilištima širom Europe.

- Umjesto da se prvo dokažemo kroz poslove u Hrvatskoj i dobijemo reference za inozemstvo, mi već radimo na europskim tržištima, a za Hrvatsko očigledno nismo dovoljno dobri.- kazao je Predsjednik Uprave Čugura, završavajući konferenciju za novinare i apelirajući na odgovorne i nadajući se da projekt Slavonija o kojem svi pričaju neće ostati samo na priči nego da će donijeti i neke konkretne poslove.


Predsjednik Uprave Drago Čugura. također. pozvao je sve nezaposlene od 25 do 35 godina da im se jave, da će učiniti sve, doškolovati ih, pronaći i stan ako treba, i za par mjeseci osigurati radno mjesto i plaću  s kojom će moći hraniti bez problema svoju obitelj, jer posla ima.

 

        

 

       

 

      

 

     

 

     

   

 

 

    

 

 /sš/

 

Najčitanije
Vijesti
Đuro Đaković poziva na skupštinu i novu dokapitalizaciju

Skupština društva sazvana je za 29. lipnja 2018. godine.

Đuro Đaković poziva na skupštinu i novu dokapitalizaciju

U četvrtak će biti djelomično sunčano, moguća kiša

Uz najvišu temperaturu od 25 do 28 °C.

U četvrtak će biti djelomično sunčano, moguća kiša

Davor Vlaović postavio je pitanje ministru Tolušiću o njegovoj ulozi o provođenju donesenih zakona s područja poljoprivrede

Budući potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić te budući ministar gospodarstva Darko Horvat odgovarali su na pitanja saborskih zastupnika.

Davor Vlaović postavio je pitanje ministru Tolušiću o njegovoj ulozi o provođenju donesenih zakona s područja poljoprivrede

Danas u Ministarstvu regionalnog razvoja potpisano 17 ugovora vrijednih 3.700.000.00 kuna

Svečano potpisivanje ugovora o sufinanciranju projekata prema Programu pripreme lokalnih razvojnih projekata prihvatljivih za financiranje iz ESI fondova

Danas u Ministarstvu regionalnog razvoja potpisano 17 ugovora vrijednih 3.700.000.00 kuna

Ako ste za Ljetnu šemu, koncerte Elementala , Kandžije i Golih žena, prilika je tu

Udruga Klub mladih Donji Miholjac, kao nositelj navedenog projekta.

Ako ste za Ljetnu šemu, koncerte Elementala , Kandžije i Golih žena, prilika je tu

Sve više penzionera zbog potomaka na prosjačkom štapu: bake i djedovi unucima moraju plaćati alimentaciju

Pitajući se je li logično da baka do svoje smrti odgovara za obveze svojega neodgovornog ili nesposobnog sina Sindikat umirovljenika Hrvatske apelira.

Sve više penzionera zbog potomaka na prosjačkom štapu: bake i djedovi unucima moraju plaćati alimentaciju