Sb portal - EBROD.net
OBJAVLJENO: 17.12.2016 16:33

Brođanin Krešimir Opačak s bauštele u modeling

Umjesto vrata liftova na 'baušteli', Kreši se u Mexico Citiyju otvorila vrata modelinga.

Brođanin Krešimir Opačak s bauštele u modeling

 

SLAVONSKI BROD- Umjesto vrata liftova na 'baušteli', Kreši se u Mexico Citiyju otvorila vrata modelinga i sada mu stižu ponude iz brojnih prestižnih svjetskih modnih agencija!


Otkako je prije godinu i pol dana otišao na rad u daleki Meksiko, mladi Brođanin Krešimir Opačak (22) nije ni slutio da će mu se otvoriti neka sasvim druga vrata uspješne poslovne karijere. Taj mladić iz Podvinja završio je Industrijsku školu u Slavonskom Brodu, za CNC operatera, te nakon škole radio neko vrijeme na 'bauštelama' po Njemačkoj i Belgiji. Nakon ozlijede noge na radu, vratio se doma na oporavak. Ubrzo je dobio poziv iz tvrtke 'Metus' za rad u Meksiku, na projektu montaže liftova, kao pomoćni radnik. No, po dolasku u Meksiko, ubrzo su se Kreši umjesto vrata liftova otvorila vrata – modelinga, kroz koja je odlučno prošao i danas gradi uspješnu karijeru fotomodela traženog u brojnim prestižnim modnim agencijama. Evo Krešine priče.

„PA, ZAR KREŠO NE ŽELI BITI MODEL?!“

„U početku nisam baš bio oduševljen pozivom da idem u Meksiko, mislio sam, ok mi je u Njemačkoj, a i razmišljao sam da možda nađem nešto lakše. Ipak, odlučio sam pokušati u Meksiku iako sam sumnjao da ću tamo naći neki bolji posao. Prva dva mjeseca samo sam radio na baušteli i tek treći mjesec boravka u Mexico Citiyju upoznao sam jednu djevojku koja je baš u to vrijeme radila u agenciji 'Wanted model management', vodećoj u Meksiku i općepoznatoj u cijelom svijetu. Zapravo, sve najveće agencije kada šalju svoje modele na tržište Latinske Amerike, većinom uzimaju 'Wanted'. Uglavnom, ta je djevojka nekim slučajem mojemu sadašnjem agentu Mauu Medellinu pokazala moj facebook profil. Na to joj je rekao nešto u stilu: 'pa zar on ne želi biti model?' I tako je ona počela mene nagovarati da dođem u taj modeling. Nakon dva mjeseca Mau Medellin pozvao me na jedan party, tu smo se upoznali i dogovorili u vezi svega. Tako sam ja ušao u vode modelinga te sam u kratko vrijeme postigao puno za početnika što mi otvara vrata za druge zemlje već u 2017. godini. Nakon što smo se dogovorili, već slijedeći tjedan sam potpisao ugovor s agencijom, najprije na godinu dana, a sada i na tri godine te sam preselio u apartman za modele„ - priča nam Krešo Opačak, ne skrivajući svoje zadovoljstvo što su ga prepoznali kao modela.

IZGRADIO PORTFOLIO PREKO MODNIH ČASOPISA

Modeling je prilično spor i u početku se ne zarađuje puno, ali Krešo je imao sreće, zvali su ga iz brojnih modnih časopisa za fotografiranje pa je ubrzo došao i na naslovnice. To je dosta bitno, kaže, jer se preko modnih magazina izgrađuje portofolio najvažniji za modnu industriju. „Zapravo, većina modela i ne izgledaju u stvarnosti onako kako je na fotografijama, sve je to rezultat poziranja, kutova snimanja, svjetla... Nakon nekoliko mjeseci počeo sam gubiti nadu da ću išta postići u modelingu, ali, eto, povjerenje između mene i šefa, rezultiralo je time da mi je agencija sve financirala i bila mi potpuna podrška. Stvarno smo super tim i evo, danas se situacija drastično promijenila, sada radim i velike kampanje, modne revije, svašta nešto. Moji zadaci su većinom teretana, biti definiran ali mršav, castinzi, i kada osvojim casting, onda odradit posao što bolje mogu. Snimanja znaju biti ponekad i po deset sati dnevno, reklame modeli snimaju i po dva tri dana po 15-ak sati u danu, tako da zna biti dosta dinamično. Nije to sve baš kao što svi misle tako jednostavno, ono, imaš najbolju agenciju i eto slave, posao je to, igra kao i sve drugo“, objašnjava Krešo.

POZIVI I PONUDE IZ AZIJE, EUROPE, AMERIKE…

Što se tiče ponuda koja su pred njim, ne skriva da ima cijelu Aziju na raspolaganju, a svakako i Europu. Opcija je puno: London, Pariz, Sjedinjene Američke Države, a o svemu će, dodaje Opačak, s agentom razgovarati već za mjesec-dva. „Već su me zvali iz Londona i SAD-a i pitali jesam li spreman. Pa, eto sad, vidjet ću koja će odluka biti jer cijela agencija proučava uvjete tržišta i gdje moj profil najbolje odgovara. To nije odluka koju mogu donijeti preko noći. Nadam se najboljemu. Želim putovati i vidjeti cijeli svijet, dati sve od sebe, pa eto gdje me to dovede“, ističe Krešimir.

MEKSIKANCI ZNAJU ZA HRVATSKU I VOLE HRVATE

Život u Mexico Citiyu je, kaže, općenito super laganini. Stanuje u velikom apartmanu za modele na sjajnoj lokaciji u gradu i prezadovoljan je. Slobodno vrijeme provodi s društvom u izlascima ili u teretani. Općenito, u Meksiku je sve jeftinije nego u Hrvatskoj. Većina Meksikanaca zna za Hrvatsku, za prekrasno Jadransko more, vole Hrvate i Krešimir im stalno priča o svojoj Domovini. Na pitanje što ili tko mu najviše nedostaje u Slavonskom Brodu, kaže kako mu stvarno sve i svi nedostaju, obitelj, rodbina, prijatelji, grad…Ipak, ne bi se za sada još vraćao, jer ne želi prekidati rad i karijeru modela. „Nije baš blizu, dalek je to put, ali možda naletim na koji tjedan kad bude toplo. U Meksiku je stalno toplo. Rodni grad i obitelj će me uvijek čekati, pa bolje da sad dok imam priliku odem na bolje tržište i pokušam postići više“, iskren je Krešo.

PORUKA MLADIMA: NE ODUSTAJTE OD SVOJIH SNOVA

Mladima, svojim vršnjacima na kraju poručuje neka ne odustaju od svojih snova i ideja, koliko god se činili nedostižni. „Svi mi padamo, stvari idu sporo, čini se da počesto i ne idu ili nazaduju, ali ako imate cilj koji želite dostići, ne odustajte od toga. Svatko je samo čovjek od krvi i mesa, ne dajte se obeshrabriti, neka vas svaki novi pad motivira da ustanete. Naporno je, ali samo trudom i napornim radom ćete i uspjeti“, poručuje Krešo Opačak iz dalekog Mexico Citiyja.

 

        

 


Ivica Vlašić / Poslovni portal

Najčitanije
Magazin
Borna Šimić predstavljat će Hrvatsku na ponos škole i grada u dalekom Minsku

Odlazi na veliko međunarodno natjecanje International Mendeleev Chemistry Olympiad u Bjelorusiji.

Borna Šimić predstavljat će Hrvatsku na ponos škole i grada u dalekom Minsku

Krpelji su prenositelji raznih bolesti, a njihova je sezona upravo u punom zamahu, evo kako se zaštititi

Njihov ugriz sam po sebi nije opasan, no može postati ako je krpelj zaražen.

Krpelji su prenositelji raznih bolesti, a njihova je sezona upravo u punom zamahu, evo kako se zaštititi

Logirate se s Facebookom na druge stranice? Hakeri su možda već ukrali vaše podatke

Zasad nije jasno što se događa s prikupljenim podacima, ali sasvim je moguće kako završe prodani trećim stranama.

Logirate se s Facebookom na druge stranice? Hakeri su možda već ukrali vaše podatke

Gmail vam je zagušen? Pogledajte trikove za najbrže čišćenje

Organizirajte poruke.

Gmail vam je zagušen? Pogledajte trikove za najbrže čišćenje

Djeci hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata odobreno 3817 stipendija za škole i fakultete

Ugovori o stipendijama biti će poslani stipendistima na kućne adrese koje su naveli u prijavi.

Djeci hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata odobreno 3817 stipendija za škole i fakultete

Gorivo znatno poskupjelo: Pogledajte nove cijene

Na autocestama cijena prelazi i deset kuna.

Gorivo znatno poskupjelo: Pogledajte nove cijene