EBROD.net-Gospodarstvo-Slavonski Brod-portal
EBROD.NET - Gradanski portal Slavonskog Broda|2014-09-01 22:55:57
Gospodarstvo

Krajem srpnja je zbog neizvršenih osnova za plaćanje bilo blokirano 53.417 poslovnih subjekta, s ukupnim dugovanjima od 31,09 milijardi kuna, a u blokadi su bila i 317.163 građana, čija dugovanja su dosegnula 28,37 milijardi kuna, pokazuju podaci Financijske agencije  Broj građana, čiji su računi zbog neizvršenih osnova za plaćanje na kraju srpnja bili u blokadi, bio je za njih gotovo 200 veći nego krajem lipnja, dok je iznos dugovanja građana istodobno porastao za 1,7 posto ili za 480 milijuna kuna.

Broj zaprimljenih osnova ... Detaljnije

 Kompanija koju je za enormno visok, mnogima i neopravdan iznos kupio Facebook potvrđuje se kao lider na području "chat" aplikacija na mobilnim platformama, piše Zimo.dnevnik.hr.

Rast korisnika je pomalo nevjerojatan, progresivan i u tom smislu investicija u WhatsApp je apsolutno opravdana, jer je objavljeno kako je broj aktivnih korisnika premašio 600 milijuna! Ovaj podatak objavio je Jan Koum, jedan o... Detaljnije

Na jučerašnjoj sjednici Vlade Republike Hrvatske jednoglasno je prihvaćen prijedlog Hrvatskih voda da se projekt zaštite od poplava financira zaduživanjem Hrvatskih voda i to zajmom Razvojne banke Vijeća Europe. Projektom će se unaprijediti, obnoviti i dograditi postojeći sustav zaštite od poplava kako bi se ostvarila viša zaštita stanovništva na prioritetnim rječnim slivovima u RH

Projektom bi se financiralo ukupno 25 projekata u 12 sustava obrane od zaštitnog od štetnog djelovanja voda, a ... Detaljnije

Posao u Centru 112
Gospodarstvo

Državna uprava za zaštitu i spašavanje u Brodsko-posavskoj županiji zapošljava 2 operatera/ke - analitičara/ke u Centru 112. 

Cijeli tekst natječaja možete pogledati OVDJE.

/ebrod/

...
Detaljnije

 Ulaskom u Europsku uniju Hrvatska je preuzela obveze saniranja svih odlagališta otpada, selektivno prikupljanje te izgradnju centara za gospodarenje otpadom i to do 31. prosinca 2018. godine, piše SBTV.

 

Brodsko-posavska županija još je u studenom 2010. godine osnovala trgovačko društvo Centar za gospodarenje otpadom Brodsko-posavske županije. U skladu s Planom gospodarenja otpadom za lokaciju budućeg žu... Detaljnije

Industrijski park Nova Gradiška d.o.o. za razvoj i ulaganje zajedno s partnerima Hrvatskim zavodom za zapošljavanje Područnim uredom Slavonski Brod, Mrežom romskih udruga Hrvatske Slavonski Brod, Industrijsko – obrtničkom školom Nova Gradiška, Hrvatskom gospodarskom komorom - Županijskom komorom Slavonski Brod, Obrtničkom komorom Brodsko-posavske županije, Gradom Nova Gradiška i Brodsko-posavskom županijom provodi projekt „Nove vještine za nove poslovne prilike“.

Projekt „No... Detaljnije

 Tvrtka Helm zapošljava 20 očitača/očitačica brojila. Očitavanje brojila na području Slavonskog Broda i okolice; (Slavonski Brod, Nova Gradiška, Okučani, Cernik, Rešetari) u razdoblju od 11.9. do 23.9., plaćanje prema broju očitanih brojila.

Tekst natječaja možete pročitati OVDJE.

/ebrod/

 

...
Detaljnije

Obrada verificiranih godišnjih prijava poreza na dohodak za 2013. godinu, provodi se uobičajenim tijekom, prema redoslijedu podnesenih zahtjeva za obradu od strane područnih ureda Porezne uprave, a obuhvaća tiskanje rješenja, formiranje naloga za uplatu ili povrat poreza i prireza na dohodak, otpremu istih, te evidentiranje u Informacijskom sustavu Porezne uprave.
Povrati poreza temeljem obrade godišnjih prijava poreza na dohodak za 2013. započeli su se isplaćivati 02.05.2014. godine, te će se i nastaviti uobičajenim redo... Detaljnije

 Tom Hanks je veoma poznat kao ljubitelj tipki klavira. Manje poznato je da također ljubitelj tipki pisaćeg stroja.
Hanksova pisaća aplikacija za iPad nazvana „Hanx Writer“ izašla je prošli četvrtak i od tada dominira App Storeom, gdje zauzima prvo mjesto za besplatne aplikacije, te je ocjenjena sa 4.5 zvijezdica od strane 1,300 korisnika koji su je preuzeli.
Aplikacija oponaša sve zvukove pisaćeg stroja koje ljubitelji pisaćih strojeva vole, klik tipki, zvonjenje kad dođete na kraj reda, te dolazi sa j... Detaljnije

Grupacija za trgovinu namještajem, bijelom tehnikom, elektronikom i uređenje doma Emmezeta otvara na Žitnjaku svoj drugi prodajni centar u Zagrebu, vrijedan više od 20 milijuna eura, a do kraja ove godine otvorit će još tri centra u Hrvatskoj, pa će ih ukupno imati sedam. Najavio je to predsjednik Uprave te grupacije Slobodan Školnik na današnjoj konferenciji za medije, uoči sutrašnjeg otvaranja centra na Žitnjaku.

Novi Emmezetin centar otvara se u prostoru bivše Kike, čije je centre u Hrvatskoj ov... Detaljnije

[«] « nazad | 1 2 | 3 4 5 6 7 8 9 10 | naprijed » [»]