EBROD.net-Gospodarstvo-Slavonski Brod-portal
EBROD.NET - Gradanski portal Slavonskog Broda|2014-12-19 21:10:53
Gospodarstvo

 Vlada Republike Hrvatske na telefonskoj sjednici u petak donijela je Odluku o dokapitalizaciji trgovačkog društva Đuro Đaković Holding iz Slavonskog Broda, a također je donijela Operativni program "Konkurentnost i kohezija" 2014.-2020. koji će se dostaviti Europskoj komisiji na donošenje.

Vladina Služba za odnose s javnošću priopćila je kako je Vlada prihvatila informaciju Ministarstva gospodarstva o Odluci o povećanju temeljnog kapitala Đuro Đaković Holdinga donesenoj na Skupštini društva ... Detaljnije

 Prema podacima FINA-e, zbog neizvršenih osnova za plaćanje, krajem listopada u blokadi je bilo 319.890 građana. U Brodsko-posavskoj županiji blokirano je 12.094 građana, od čega 4.968 čine građani Slavonskog Broda. Radi se o povećanju broja blokiranih u odnosu na izviješće koje smo objavili krajem listopada.


Ukupan dug svih blokiranih Hrvata iznosi 29,54 milijarde kuna. Krajem trećeg tromjesečja ove ... Detaljnije

 Povjerenstvo za prodaju robe PCU Osijek ovim putem poziva zainteresirane osobe za 1. javnu dražbu. Predmet javne dražbe je 657 boca rakije: 358 boca Gružanska zlatna nit u orginalnoj ambalaži od 0,7 lit, jakosti 45% i 299 boca Zlatiborsko zvono u orginalnoj ambalaži od 0,7 lit, jakosti 45%.

Početna prodajna cijena za prvu javnu dražbu 40,00 kn + PDV po boci rakije.

Roba se nalazi u skladištu PCU Osijek i može se razgledati dana 19. prosinca 2014. godine u razdoblju od 09 do 11 sati u kojem razdoblju su s... Detaljnije

Novinar Slobodan Vasković objavio je na svom blogu vrlo zanimljiv tekst o mogućem odlasku ruskih vlasnika iz Rafinerije nafte u Bosanskom Brodu. Prenosimo ga u cijelosti: 

 Ruski vlasnici se povlače se iz Rafinerije nafte Brod, potvrđeno mi je iz više izvora. Prema tim izvorima, povlačenje Rusa iz ove kompanije desiće se najkasnije za dva mjeseca, a razlog za takvu drastičnu odluku ruskih vlasnika je neisplativost biznisa sa Rafinerijom, pošto se njeni gubici gomilaju iz godine u godinu.

M... Detaljnije

Porezna uprava Područni ured Slavonski Brod raspisala je natječaj za prijem u službu na neodređeno vrijeme. Primaju ukupno dva djelatnika/ce na radna mjesta: Upravni savjetnik za prekršajni postupak i Poreznik II za informatiku i financijska izviješća. 

Tekst natječaja možete pogledati OVDJE.

/ebrod/

...
Detaljnije

 Turistička zajednica grada Slavonskog Broda i ove godine provodi tradicionalnu akciju izbora najljepše uređenih izloga u gradu u vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana. Pozivaju se svi vlasnici trgovačkih radnji na davanje svog doprinosa blagdanskom ugođaju prigodnim uređenjem izloga, a građani koji imaju saznanja o lijepo uređenim izlozima, da o istom izvijeste prosudbenu komisiju posredstvom Turističke zajednice, telefon 447 721, najkasnije do petka, 19. prosinca 2014.

Prosudbenu komisija koja će izabrati najljep&sc... Detaljnije

Po uzoru na prošlogodišnji izbor za najuspješniji lokalni EU projekt u RH, koji je pobudio veliki interes javnosti, na web stranici strukturnih i investicijskih fondova i ove godine je pokrenut Izbor za najuspješniji lokalni EU projekt u RH u razdoblju 2012.-2014. u cilju daljnje prezentacije uspješnih projekata financiranih EU sredstvima.Primjerima ovih uspješnih projekata želi se istaknuti doprinos i značaj koji ti projekti imaju na poboljšanje životnih uvjeta lokalne zajednice, krajnjih korisnika te hrvat... Detaljnije
Dolaskom hladnih dana, došli su i veći računi Brod-plina korisnicima koji koriste uslugu toplinarstva. Pritužbu nezadovoljne korisnice prenosimo u cijelosti, kao i odgovor Brod-plina. 

 Poštovani,

Ne znam koliko će ljudi uopće reagirati na moju pritužbu, ali ovo je jednostavno prevršilo svaku mjeru. Danas sam dobila račun za grijanje za 11.mjesec koji me jako iznenadio. Povećala se potrošnja, smanjio se broj članova, a za isti period prošle godine i za puno veći... Detaljnije

Nakon tri godine izgradnje u Slavonskom Brodu je dovršena zgrada Bolničke poliklinike OB "Dr. Josip Benčević" Slavonski Brod, a svečano otvorenje će se održati u subotu 13. prosinca u 15,45 sati. Otvaranju će nazočiti predsjednik RH gospodin prof.dr.sc. Ivo Josipović sa svojim suradnicima predstavnicima Ministarstva zdravlja.

Poliklinika se prostire na 5.700 četvornih metara korisne površine, čime su raspoloživi kapaciteti brodske Opće bolnice dr. Josipa Benčevića, u čijem krugu je izgrađena, pov... Detaljnije

 Pred nama je vrijeme praznika i blagdana i dolazak velikog broja građana u posjet rodbini. U ovo vrijeme češće se ide u kafiće i više se troši, što je dobra prilika za zaradu ugostiteljima.
Baš zato, u sklopu redovnih nadzornih aktivnosti ovlašteni službenici Ministarstva financija – Porezne uprave provoditi će pojačane nadzore osobito kod obveznika koji obavljaju ugostiteljsku i druge slične djelatnosti do 14.12.2014. godine.
Ovlašteni službenici Porezne uprave u suradnji s... Detaljnije

[«] « nazad | 1 2 | 3 4 5 6 7 8 9 10 | naprijed » [»]