EBROD.net-Gospodarstvo-Slavonski Brod-portal
EBROD.NET - Gradanski portal Slavonskog Broda|2014-10-30 14:37:28
Gospodarstvo

U petak 24.10.2014. godine Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga izdala je rješenje kojim odobrava jedinstveni prospekt Đuro Đaković Holdinga d.d., u svezi javne ponude najviše do 9.711.204 redovnih dionica.  

Dionice će biti izdane na ime, u nematerijaliziranom obliku, nominalne vrijednosti 20,00 kuna po dionici, ukupne nominalne vrijednosti 194.224.080,00 kuna. 

Slijedi li nakon dokapitalizacije poslovni uzelt nekadašnjeg metalskog diva, pokazat če vrijeme. 

/ebrod/

 

...
Detaljnije

 Kako privući što veći broj korisnika neke usluge? Sniziti cijene! Zna to i HŽ putnički prijevoz koji je pokrenuo odličnu akciju koja počinje s današnjim danom, a traje do 09. studenog ove godine.

Novina koja je uvedena na ovaj kratki period odnosi se na cijenu prijevoza pa će tako povratna putovanja na svim relacijama unutar Hrvatske za sva putovanja na udaljenostima većim od 100 kilometara biti jeftinija za čak 50%!!

Prijevozne karte mogu se kupovati u pretprodaji kao i u samom vlaku.

/ebrod/

 <... Detaljnije

 Ono čega nedostaje svima nama, pa tako i državi, je novac. Dok obični građani nemaju prevelikog izbora kad je riječ o povećanju prihoda, država redovito smišlja nove mjere i načine kako popuniti proračun.
Jedan od najboljih načina (ali ne prema mišljenju građana) su porezi; uvođenje novih i dizanje postojećih. Rak rana za ove metode su neplatiše poreza, kojima država planira stati na kraj.
Utajivačima poreza koji novce sklanjaju na račune u drugim zemljama i Hrvatska će pokušati doskočiti poveziv... Detaljnije

 U današnje vrijeme sitne prijevare su svakodnevica. Neki bi čak rekli i način preživljavanja.
Baš zbog toga, trgovci i šverceri automobilima vrlo često se koriste sitnim trikovima kako bi dobili više novca i lakše došli do zarade. No, i tom biznisu stat će se na kraj.
Fina je uvela novu uslugu pod nazivom „FINA info šasija“. Usluga omogućuje primanje informacije u realnom vremenu, o teretu na svim vozilima iz Upisnika založnih prava u Hrvatskoj putem mobitela, 24 sata dnev... Detaljnije

 Iako je dobro poznato da se štedi kada se ima, za dane kada će se imati nešto manja, čak 70% građana Hrvatske redovito štedi i pritom mjesečno u prosjeku izdvajaju 457 kuna, što je 15 kuna više nego što su štedjeli tijekom 2013., pokazuju rezultati istraživanja o navikama štednje u Hrvatskoj koje je u rujnu 2014. na uzorku od 500 ispitanika provela agencija IMAS za potrebe Erste grupe. Iako su žene štedljivije te mjesečno u prosjeku izdvajaju 50 kuna više od muškaraca, is... Detaljnije

Tehnički pregled poskupio 10 posto! Mnogi će vlasnici vozila na prvu odmahnuti rukom, kratko slegnuti ramenima, pomisliti opet poskupljenje, i prestati o tome razmišljati i pokorno platiti za 10 posto skuplje usluge vezane za tehnički pregled vozila, piše Automania.hr.  Takvi smo mi u Hrvatskoj, što nas neko jače dere po novčaniku to ga mi više otvorimo i ponašamo se kao što smo opisali!

Detaljnije

U organizaciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Slavonski Brod u suradnji s lokalnim partnerima sedmu godinu zaredom održan je Sajam poslova Brodsko-posavske županije s ciljem ostvarivanja direktnog kontakta između poslodavaca, obrazovnih institucija i udruga te nezaposlenih osoba. Sajam je održan 2danas u sportskoj dvorani Industrijsko-obrtničke škole u Slavonskom Brodu od 10,00 do 14,00 sati.

Sajam poslova namijenjen je poslodavcima, obrazovnim ustanovama, udrugama, nezaposlenim osobama, studentima, učenicima zavr... Detaljnije

 Nakon što je Apple predstavio iPhone 2007. godine, brojne mobilne kompanije pokušale su se prilagoditi novim trendovima na tržištu koje je postavila Jobsova kompanija (telefoni bez fizičke tipkovnice i s ekranima osjetljivim na dodir), no ekipa iz Nokije koja je tada u potpunosti dominirala mobilnim tržištem smatrala je da telefoni s ekranima osjetljivim na dodir nikada neće biti dobri kao oni s fizičkom tipkovnicom, piše Detaljnije

 Google je bio i ostao avangarda i predvodnik u mnogim područjima web tehnologija, očigledno to namjerava biti i u budućnosti, stoga je odlučio u potpunosti promijeniti pristup i percepciju elektroničke pošte, piše Zimo.dnevnik.hr.

Alex Gawley, direktor produkcije za Gmail, zapravo je sve pokušao sažeti u jednoj rečenici, rekavši „Svijet se, pogotovo IT svijet, strahovi... Detaljnije

 Nakon što je Uprava Hrvatske pošte donijela odluku o zaduživanju ove tvrtke u 2014. godini, dobila je i suglasnost Nadzornog odbora na jučerašnjoj sjednici. Riječ je o zaduživanju izdavanjem novih obveznica do ukupnog iznosa od 400 milijuna kuna.

Osim suglasnosti za zaduživanje, Nadzorni odbor dao je suglasnost i naodluku Uprave društva o usvanjanju srednjeročnog plana poslovanja za razdoblje 2015. - 2019. godine, kao i na odluku Uprave o usvanjanju Informacijskog memoranduma Hrvatske pošte.

Jo&scar... Detaljnije

[«] « nazad | 1 2 | 3 4 5 6 7 8 9 10 | naprijed » [»]