EBROD.net-Gospodarstvo-Slavonski Brod-portal
EBROD.NET - Gradanski portal Slavonskog Broda|2014-08-01 11:48:10
Gospodarstvo

Japan želi suprostaviti svjetske najbolje robote jedne protiv drugih u svrhu jačanja svoje ekonomije ulagajući u tehnološki razvoj. Japanski premijer želi suprostaviti najbolje robote na svijetu kada Japan bude domaćin Olimpijskim igrama 2020. godine. Shinzo Abe iznio je svoju ambiciju dok je obilazio robotizirane tvornice u Tokyu i Saitami. Izjavio je kako bi Olimpijada robota bila dobar način da se pokaže napredak vezan uz robotiku diljem svijeta.
"U 2020. godini, volio bi okupiti najbolje robote na svijetu na Olimpijadi gd... Detaljnije

 jučer je započela građevinska obnova kuća i to onim smjerom kojim se voda povlačila nakon poplava. Prvi će na redu biti objekti u Đurićima i Strošincima. Međutim, Ministarstvo graditeljstva, građevinska inspekcija i Službe za koordinaciju paralelno odrađuju poslove na području svih poplavljenih naselja. Tako da se istovremeno na jednom području procjenjuje šteta, na drugom prikuplja potrebna dokumentacija, na trećem potpisuju izjave, a na cijelom području se uklanjanju ruševne zgrade…

Na područj... Detaljnije

Vlada je jučer usvojila i na prihvaćanje u Europsku komisiju uputila hrvatski model izravnih plaćanja u poljoprivredi za razdoblju od 2015. do 2020. godine. Novi model izravnih plaćanja počet će se primjenjivati od 1. siječnja 2015. godine, a prve isplate bit će najkasnije do sredine 2016.

Osnovna razlika u odnosu na dosadašnje rješenje je u tome što je dosadašnji sustav izravnih plaćanja bio temeljen po grlu ili površini i na taj način su bili isplaćivani poticaji, a sada se predlažu veće potpore za proiz... Detaljnije

 Iako je puno jednostavnije u novčaniku imati samo jedan maleni komadić plastike kojim možemo platite sve i gotovo svugdje, nego nositi hrpu novčanica, dok plaćamo karticom nemamo onaj pravi osjećaj koliko novca trošimo i koliko ga s računa nestaje.
Bez ozbira na to, čini se kako je potpuni nestanak plaćanja u gotovini možda i bliže nego što očekujemo. Iako zvuči pomalo utopistički, o potpunom izbacivanju gotovog novca iz novčanika sve glasnije razmišljaju Norvežani.

Tako Finans Norge - vodeća financijsk... Detaljnije

 Iz obrta prerasli u poduzeće i izgradili novu halu u Lužanima Ergo Staples izvozi 90% proizvodnje u 20-ak država Europe, ali i svijeta. Ulaskom u EU našli su nove kupce i zaposlili još ljudi, piše Večernji list.

Nema nas ni na prvoj ni na drugoj listi srama. Zato ćemo se pojaviti na onoj trećoj listi, bijeloj, na kojoj će biti tvrtke koje na vrijeme podmiruju svoje porezne obveze i redovito isplaćuju pla... Detaljnije

 Iz udruge Franak su pozvali svoje članove, ali i druge klijente financijskih institucija da se obrate svojim bankama nakon što je objavljena presuda Visokog trgovačkog suda, koji je ništetnim proglasio jednostrano dizanje kamata sedam banaka.
Od njih trebaju zatražiti povrat na ime podignutih kamata u odnosu na početnu kamatu, odnosno zatražiti povrat startnih kamata i isplatu razlike. Nicole Kwiatkowski, odvjetnica te udruge, pojasnila je za Glas Istre da to mogu zatražiti svi oni kojima su banke podizale kamate bez obzira jes... Detaljnije

 Do kraja godine bit će doniran građevinski materijal za obnovu kuća za još 47 korisnika čiji su zahtjevi prošli reviziju. Vrijednost donacije je oko 10 milijuna kuna, piše Večernji list.

Predstavnici Državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje RH na čelu s predstojnicom Mirelom Stanić-Popović u Odžaku su realizirali isporuku građevinskog materijala za obnovu 48 kuća hrvatskim povratnicima u BiH.
Detaljnije

 S današnjim danom sve općine i gradovi dužni su krenuti u odvojeno prikupljanje papira, metala, stakla, plastike, tekstila te problematičnog i glomaznog otpada funkcioniranjem jednog ili više reciklažnih dvorišta, odnosno mobilne jedinice na svom području i postavljanjem odgovarajućeg broja i vrsta spremnika za odvojeno sakupljanje tih vrsta otpada na javnoj površini.

Da to nije neka novost, prisjetimo se, obaveza primarne selekcije – razdvajanja otpada i recikliranja – postoji od 2005. u Zakonu o ot... Detaljnije

 Ko-autor teksta je Dan Fagella, poduzetnik i pisac sa magisterijem iz pozitivne psihologije sa Sveučilišta u Pennsylvaniji.
Pitajte većinu izumitelja zašto stvaraju nešto novo i njihov odgovor je da „učine svijet boljim mjestom.“ Sigurno neki ljudi vole kreacije sami po sebi, dok jako malo kreativaca će reći da im nije stalo do toga kako će utjecati na svijet i na ljude koje žive u njemu. Kao ljudska bića, povezivanje i odnosi obuhvaćaju najveći svekupni čimbenik u našoj sreći i blagostanju, a div... Detaljnije

 Naprava koristi tehnologiju koju je razvila Američka Agencija za suzbijanje droga (DEA) u svrhu otkrivanja prisutnosti droga „za silovanje“ u pićima. Malena naprava koja visi kao privjesak za vaše ključeve može vam točno dati do znanja da li vam je netko stavio „nešto“ u piće. Pd.Id koristi tehnologiju kojom se služi DEA da bi otkrili prisutnost opasnih droga u pićima.
Senzor veličine upaljača vrši cijeli niz testova kad ga se stavi u doticaj sa tekućinom kako bi otkrio molekularni sastav pić... Detaljnije

[«] « nazad | 1 2 | 3 4 5 6 7 8 9 10 | naprijed » [»]