EBROD.net-Gospodarstvo-Slavonski Brod-portal
EBROD.NET - Gradanski portal Slavonskog Broda|2014-10-25 21:39:16
Gospodarstvo
Danas je u velikoj vijećnici Brodsko-posavske održan okrugli stol o problemima poduzetnika u Brodsko posavskoj županiji. Govorilo se o tome kako privući investitore, kako stvoriti poduzetnički klimu te ojačati poduzetničke zone. Edukativni EU projekt  „Malo poduzetništvo velike mogućnosti“ vrijedan je 112 tisuća eura, a započeo je prije deset mjeseci i trajat će do 21.studenog ove godine. Projekt se provodi kroz tri edukativna ciklusa.
 
Kako su u uvodnim izlaganjima istaknuli zamjenik župana... Detaljnije

 Prima grupa je u Novoj Gradiški otvorila novu tvornicu madraca čime njeni proizvodni kapaciteti sada iznose 11.000 komada mjesečno, priopćeno je iz kompanije, piše Poslovni.hr.

"Etablirana kao proizvođač kvalitetnog namještaja Prima je ovom investicijom odlučila modernizirati proizvodne kapacitete i proširiti asortiman u segmentu madraca za spavanje, tako da će sada uz doda... Detaljnije

 Premda smo svjedoci sve glasnije kritike na plastiku i plastičnu ambalažu, danas je gotovo nezamislivo funkcionirati bez plastičnih boca za vodu koje sve češće nosimo sa sobom, bez plastičnih vrećica, razne plastične ambalaže koja je lagana i praktična, piše Glas Slavonije. A da se većina ne odriče plastike potvrđuje i dugogodišnji proizvođač i distributer plastike BrodPla... Detaljnije

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju obavila je novu isplatu na osnovi odobrenih sredstava iz IPARD programa, za završeno ulaganje u sklopu mjere 101 „Ulaganja u poljoprivredna gospodarstva“.

Korisniku Poljo-Davor d.o.o. iz mjesta Davor u Brodsko-posavskoj županiji isplaćeno je 2.552.684,65 kn za ulaganje u izgradnju i opremanje objekta za držanje goveda i krava dojilja. Korisnik je u sklopu ovog projekta izgradio i skladišne kapacitete za stajski gnoj. 

Tehnička podrška pr... Detaljnije

Nastavljaju se i radovi na izgradnji biciklističkih staza na području grada. U Borovskoj ulici asfaltiran je prošireni dio staze te je postavljena horizontalna prometna signalizacija. Ova biciklistička staza zasigurno će biti vrlo prometna, ali će iziskivati i najveći oprez, budući da prolazi neposredno pokraj Osnoven škole "Hugo Badalić" i vodi do Doma zdravlja. 

I dalje ne možemo shvatiti zašto se u našem gradu biciklističke staze ne grade na cestama, umjesto na pješačkim stazama, ali najva... Detaljnije

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju isplatila je više od 10 milijuna kuna na račune 8 korisnika kojima su odobreni projekti iz Vinske omotnice, a koji su zatražili isplatu predujma kako bi mogli započeti s investicijom.

Nakon dosadašnjih natječaja za sve tri mjere iz Vinske omotnice Agencija za plaćanja do sad je izdala 48 Odluka o odobrenju projekata na iznos potpore od 43,4 milijuna kuna.

Nacionalni program pomoći sektoru vina petogodišnji je program u kojem je osigurano... Detaljnije

 U organizaciji Hrvatske gospodarske komore, predstavnici hrvatskih tvrtki, među kojima su bili i predstavnici Đuro Đaković Holdinga sudjelovali su u radu trećeg po redu Europskog parlamenta poduzetništva u Bruxellu, koji je ove godine okupio više od 800 poduzetnika iz 45 europskih zemalja.

Predstavnici 11 hrvatskih tvrtki iz različitih gospodarskih djelatnosti razgovarali su i glasovali o ključnim pitanjima poput internacionalizacije poslovanja, o vještinama, energetici i financiranju, te su na taj način pomogli u defi... Detaljnije

 Ulazak Lijepe Naše u Europsku uniju domaćim je proizvođačima otvorio i proširio tržište, ali i povećao konkurentnost. Kao oznaka kvalitete proizvoda, koji bi ujedno reklamirao našu zemlju i njene regije je oznaka izvornosti.
Prvi proizvod u Hrvatskoj koji je postao autohtoni poljoprivredno-prehrambeni proizvod je istarski pršut, koji je zaštićen oznakom izvornosti prema standardima Europske unije sporazumom hrvatskih i slovenskih proizvođača. Ovim sporazumom proširilo se područje proizvodnj... Detaljnije

Ukoliko ste vozač autobusa zanimat će vas sljedeća dva oglasa, u kojima dvije tvrtke zapošljavaju ukupno 8 vozača. 

Slavonija Bus zapošljava 5 vozača autobusa. Natječaj možete pogledati OVDJE.

Terzić Bus zapošljava 3 vozača autobusa. Natječaj možete pogledati OVDJE.

/ebrod/

...
Detaljnije

 Dok domaće farme propadaju, Hrvatska i dalje u velikoj mjeri uvozi svinjsko meso, piše Večernji list. Međutim, postoje i primjeri koji govore suprotno. Jedan od takvih je tvrtka “Merkur” iz Slavonskog Broda, poslije Agrokora i osječkog Žita treći najveći proizvođač svinja u Hrvatskoj. Međutim, dok je spomenutim velikim koncernima svinjogojstvo tek jedna od djelatnosti, vlasniku brodske tvrtke Đuri... Detaljnije

[«] « nazad | 1 2 | 3 4 5 6 7 8 9 10 | naprijed » [»]