EBROD.net-Događanja-Slavonski Brod-portal
EBROD.NET - Gradanski portal Slavonskog Broda|2014-10-25 15:22:01
Događanja
U vremenu od 17. do 19. listopada, u Slavonskom Brodu, održan je II Cro MRMI tečaj (Medicinski odgovor na veliku nesreću), koji je financiralo Ministarstvo zdravlja. U tečaju je sudjelovalo 67 polaznika, koje je odredio Krizni stožer Ministarstva zdravlja i Hrvatski Zavod za hitnu medicinu. Provelo ga je Hrvatsko društvo za urgentnu medicinu sa ukupno 29 instruktora i pomoćnika instruktora. Na tečaju su prisustvovali i pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova; dr. Josip Mihaljević (MUP), Dražen Damjanović (OKC PU Osječko-baranjske), Tomic... Detaljnije

 U Velikoj vijećnici županijske uprave danas su, prigodom Dana dragovoljnih darivatelja krvi- 25. listopada, svečano uručene Povelje zahvalnosti Brodsko- posavske županije. Nakon pozdravnih riječi pročelnice Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Klare Šćuka, skupu su se prigodnim riječima obratili rukovoditeljica Službe za transfuziju Opće bolnice „Dr.Josip Benčević" Slavonski Brod Marica Piplović, predsjednik Županijskog društava Crvenog križa i ravnatelj novogradiškog Društva Franjo Pavlovi... Detaljnije

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, tijekom jučerašnjeg i današnjeg dana, proveli su edukacije u dvije slavonsko-brodske udruge koje okupljaju osobe sa invaliditetom. Osim policijskih službenika u edukaciji, kojom je obuhvaćeno oko devedesetak osoba sa invaliditetom, sudjelovali su i pripadnici Centra za socijalnu skrb Slavonski Brod.

 Odrađene su dvije komponente projekta, edukacija osoba sa invaliditetom o nasilju u obitelji te osoba sa intelektualnim teškoćama i njihovih roditelj... Detaljnije

 Predstavljanjem projektnih aktivnosti i rezultata danas je u Slavonskom Brodu zatvoren projekt „Gradimo zajednice – prijatelje djece“. Projekt je proteklih šesnaest mjeseci provodio Europski dom Slavonski Brod u suradnji s Fakultetom za odgojne i obrazovne znanosti iz Osijeka te Udrugom „Leptir“ iz Donjih Andrijevaca. Odobren je i financiran kroz program Europske unije „European instrument for Democracy and Human Rights“, a sufinancirao ga je i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Tijekom proved... Detaljnije

Početkom listopada, Udruga IPA (International Police Association) Brodsko-posavske, ugostila je radne kolege iz Švicarske u suradnji sa predstavnicima Udruge Specijalne jedinice policije „Šimini anđeli pakla“ Slavonski Brod. Inače, IPA Brodsko-posavske, ostvarila je međunarodnu suradnju s inozemnom policijom, što je jedna od smjernica rada Udruge.

 Iz Švicarske je stiglo šest policijskih službenika Policijske postaje Locarno, regija Tičino i predsjednik IPA-e za njihovu polici... Detaljnije

 Nikola Tesla je na 20.10.1887. u New Yorku prijavio svoje prve pronalaske i patentirao ih. Bio je to početak revolucije u elektrotehnici.

Zaštitu na sedam osnovnih patenata Tesla je dobio iduće, 1888. godine. Njima je taj velik pronalazač zaštitio otkriće obrnutog magnetskog polja, otkriće višefazne izmjenične struje, pronalazak asinkronog motora, način izrade višefaznih motora, generatora i transformatora.

Upravo pronalazak asinkronog motora prvo je veliko Teslino djelo koje mu je, iako sa zakašnj... Detaljnije

Spremne za zimu
Događanja

 Sunčane jesenske dane treba svakako dobro iskoristiti. Znaju to i u nasem Gradu pa se tako danas dovršavaju horizontalne oznake na biciklističkim stazama u Ulici Petra Krešimira.

/ebrod/
...
Detaljnije

 Iako MUP provodi akciju Manje oružja - manje tragedija, u kojoj se bez ikakvih posljedica može predati svo oružje, streljivo i eksplozivne naprave, Hrvati ipak vole oružje.

Hrvatska je policija u posljednjih 13 godina protiv građana od kojih je oduzela oružje i streljivo povela više od 2,2 milijuna upravnih, prekršajnih i kaznenih postupaka, a u sedam godina, koliko se provodi nacionalna kampanja "Manje oružja, manje tragedija", prikupila na desetke tisuća komada rasprskavajućeg i automatskog oružja, na tisuće ek... Detaljnije

Termini roditeljskih sastanaka za program predškole i popis polaznika programa predškole nalaze se u prilogu.

Roditelji koji su podnijeli Zahtjev za upis djeteta u program predškole a čije je prebivalište izvan grada Slavonskog Broda, o početku programa bit će obaviješteni kad se isti organizira u Općini gdje se nalazi njihovo prebivalište.

- Obavijest roditeljima o početku programa predškole za pedagošku ... Detaljnije

Ovogodišnji donacijski natječaj Hrvatskog Telekoma Zajedno smo jači izazvao je najveći interes u devet godina održavanja. Zaključno s nedjeljom 5. listopada 2014. pristiglo je čak 456 projekata, što je veliki porast u usporedbi s prethodnom godinom, kada je bilo 295 prijavljenih.

Stručno povjerenstvo HT-a u prvom je krugu odabralo 36 projekata, a zaposlenici HT grupe u proteklih su tjedan dana glasali za najboljih 18. Danas počinje završni krug, u kojem svi korisnici interneta putem službene stranice natječaja www.zajednos... Detaljnije

[«] « nazad | 1 | 2 3 4 5 6 7 8 9 10 | naprijed » [»]