EBROD.net-Događanja-Slavonski Brod-portal
EBROD.NET - Gradanski portal Slavonskog Broda|2014-07-29 20:49:34
Događanja

 Nakon što je gradsko kupalište „Poloj“ ponovno uređeno svim sadržajima potrebnim za odmor i rekreaciju počelo je i naplaćivanje parkinga te korištenja zabavnih i ostalih sadržaja koji stoje na raspolaganju građanima. Cjenik je ostao isti kao i protekle godine, a naplaćuje se parking za osobne automobile i to po cijeni od 5 kuna dnevno, te parking za bicikle po cijeni od 2 kune dnevno. Cjelodnevno iznajmljivanje suncobrana i ležaljki stoji 10 kuna, dok će građani za 20 minuta korištenja aquaparka izdvojiti ... Detaljnije

Iako pravog ljeta još uvijek nismo vidjeli, učenici Srednje škole Matija Antun Reljković itekako znaju što je to ljetna praksa jer ju redovito, ali i rado obavljaju na svom školskom gospodarstvu, građanima dobro poznatom po jeftinim, kvalitetnim i eko uzgojenim proizvodima.
Trenutno je aktualna berba kupina koju sami učenici uzgajaju, beru i prodaju i to za svega 10kn/kg a novac ide za povećanje pedagoškog standarda škole - daje se i učenicima slabijeg imovinskog stanja za pomoć pri kupnji udžbenika ili ... Detaljnije

Od 01.08. 2014. godine besplatno korištenje autocesta na dionicama kojima upravljaju tvrtke Hrvatske autoceste d.o.o. i Autocesta Rijeka - Zagreb d.d moći će ostvariti samo vozila koja u organizaciji Hrvatskog crvenog križa, članica Hrvatskog Caritasa i Ministarstva socijalne politike i mladih sudjeluju u prijevozu humanitarne pomoći na područja koja su bila zahvaćena poplavama. Stoga mole sve građane koji i dalje žele sudjelovati u humanitarnoj akciji da se obrate navedenim organizacijama ili Ministarstvu socijalne politike i mladih.

<...
Detaljnije

 U vremenu od 1. siječnja do 30 lipnja, na području iz nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, građani su dragovoljno predali 351 komada vatrenog oružja (automatsko, rasprskavajuće, dugo, kratko), 7736 komada streljiva za dugo oružje i 1,4 kilograma eksploziva.
Prošle godine u isto vrijeme, policiji je predano 811 komada raznog vatrenog oružja, 17670 komada streljiva za dugo i kratko oružje i 23,5 kilograma eksploziva.
Akcija „Manje oružja – manje tragedija“ je i dalje aktualna i građani suklad... Detaljnije

 Četiri mlade rode, plod ljubavi svjetski poznatih Malene i Klepetana, još nisu napustile svoje gnijezdo na krovu osnovne škole u Brodskom Varošu, piše Večernji list.

Obično svake godine odlaze oko 25. srpnja, ali ovaj put malo kasne. Razlog su vjerojatno neuobičajene vremenske prilike, ali i privrženost mami i tati..

– Zbunile su ih česte kiše i temperaturne oscilacije. Mislim da ... Detaljnije

 Želeći pomoći svim studentima Strojarskog fakulteta u Slavonskom Brodu čije su obitelji nastradale u katastrofalnim poplavama tijekom mjeseca svibnja 2014. godine te im olakšati završetak ove akademske godine i uspješno savladavanje preostalih studijskih obveza, studenti i djelatnici Strojarskog fakulteta u Slavonskom Brodu aktivno su se uključili u akciju prikupljanja dobrovoljnih novčanih priloga. Uprava Strojarskog fakulteta u Slavonskom Brodu je uz pomoć Studentskog zbora Strojarskog fakulteta u Slavonskom Brodu utvrdila ... Detaljnije

Osim cjelokupne brige za privremeno osiguravanje svih obroka i pitke vode za oko 150 stanovnika poplavljenih područja smještenih u Hostelu Borovo, Caritas Đakovačko-osječke nadbiskupije priskrbio je tjednu zalihu hrane i ostale potrepštine za oko 160 stanovnika smještenih u privremenim kontejnerskim naseljima u Gunji i Račinovcima. Također, za Ljetni radni kamp mladih u organizaciji SKAC-a i Udruge Magis u Gunji, koji je počeo 20. srpnja i traje do 9. kolovoza, Caritas je omogućio nabavku potrepština za rad, kao i potrep&scar... Detaljnije

 Prošlo je godinu dana od pogibije 18-godišnje djevojke na loše riješenom raskrižju slavonskobrodskih ulica Svačićeve i Rimčeve (poznatom kao raskrižje “kod Halajka”), nakon čega su mladi ljudi, prijatelji tragično stradale djevojke, mirno prosvjedujući tražili od nadležnih rješenje koje će spriječiti daljnje nesreće, piše Glas Slavonije. 
- Želimo da nadle... Detaljnije

"Udruga bosanskih Hrvata Prsten organizirala je prikupljanje pomoći u naravi samostalno i u suradnji sa zavičajnim klubovima i udrugama Hrvata podrijetlom iz BiH s područja grada Zagreba, Dugog Sela i Rugvice. Ukupno je prikupljeno i distribuirano oko 160 tona pomoći u naravi, te lijekova u vrijednosti preko 300.000 kn. Najveći dio je poslan u Županiju Posavsku, manji dio u Srednju Bosnu.

UBH Prsten se primarno angažirala na prikupljanju novčanih sredstava za financiranje projekata deratizacije, čišćenja i obnove kuća na popl... Detaljnije

 Na redakcijski mail stigao nam je upit zabrinutog roditelja koji je nakon suludog (ali po zakonu), vađenja potvrda o prebivalištu naišao na još jednu administrativnu zavrzlamu pri upisu djeteta koje već pohađa vrtić u novu godinu.
Pišem Vam u nadi da ćete mi objasniti da li su narušena prava djece iz Slavonskog Broda prema Konvenciji o pravu djeteta. Naime mislim da su narušena prema odluci gradskog vijeća, koja ima upitnu zakonsku osnovu, prema kojoj OBA roditelja djeteta (koje ima prebival... Detaljnije

[«] « nazad | 1 | 2 3 4 5 6 7 8 9 10 | naprijed » [»]