EBROD.net-Događanja-Slavonski Brod-portal
EBROD.NET - Gradanski portal Slavonskog Broda|2014-04-17 11:34:45
Lifestyle

 Veliki četvrtak je četvrtak pred Uskrs. To je dan Isusove posljednje večere. Danas Crkva ulazi u sveto trodnevlje, u sjećanje, komunikaciju kroz liturgiju i molitvu Isusovih posljednjih dana i djela. Crkva i zapadni svijet od danas se spremaju na slavljenje i doživljavanje Uskrsa.
Na Veliki četvrtak je Isus sa svojim učenicima proslavio posljednji put židovski blagdan Pashe i to jedan dan prije samog blagdana, te ustanovio svetu misu, po kojoj se kršćani osobito prepoznaju. Danas je on ostavio Crkvi i svijetu znak svoje prisutnosti ... Detaljnije

Povodom uskrsnih blagdana Grad Slavonski Brod i ove je godine osigurao pakete za korisnike programa „Dnevni boravak i pomoć u kući starim i nemoćnim osobama“.

Zamjenik gradonačelnika Hrvoje Andrić danas je u prostorijama Dnevnog boravka za starije osobe u Domu Mjesnog odbora "Josip Juraj Strossmayer" podijelio 40 paketa građanima u potrebi, a još 134 paketa dostavljena su u domove korisnika Programa pomoći u kući starijim osobama.

Cilj ovog Programa je podići kvalitetu života osobama starije životne dobi. ... Detaljnije

 Županijski sud u Slavonskom Brodu uvažio žalbu Udruge "Hrabro dijete" i preinačio Odluku Općinskog sudu u Novoj Gradiški te naložio FINI da odblokira račun Hrabrog djeteta.
Podsjetimo, 13. veljače 2014. Odlukom Općinskog suda u Novoj Gradiški po sutkinji Lidiji Klašnja Petrović, a na prijedlog više sudske savjetnice Gordane Mahovac doneseno je rješenje o osiguranju i određena privremena mjera zabrane raspolaganja novčanim sredstvima Udruzi "Hrabro dijete. Radilo se o iznosu od 4.118 549... Detaljnije

 Ususret Uskrsu, na Cvjetnicu, posebno, potresno i uvjerljivo, Udruga Betlehem iz Starih Pekovaca, sela na istoku Brodsko-posavske županije, priredila je predstavu - uprizorenje “Muke Gospodnje” prema filmu Pasija Mela Gibsona, a na premijerno prikazivanje došlo je ne samo cijelo selo nego i mještani iz okolice. Pedesetak učenika i studenata u projektu je okupio predsjednik Igor Karalić, piše Glas Slavonije.
Detaljnije

 Dvije kujice zatvorene u boksevima na odlagalištu otpada Vijuš u Slavonskom Brodu odbrojavaju posljednje dane svog života, a za živote 20 pasa ostavljenih u dvorištu jedne tvrtke bori se jedna osoba.Već danima članovi udruge Victus mole za pomoć, mole za komadić dvorišta u kojem bi mogli smjestiti barem kujice kojima prijeti eutanazija i štenad koja jedva stoje na nogama od gladi, piše Detaljnije

 Cvjetnica ili Nedjelja Muke zadnja je korizmena nedjelja. Činjenica je da polako odlaze u zaborav hrvatski kršćanski naziv za korizmene nedjelje prije Uskrsa: Čista, Pačista, Bezimena, Sredoposna, Gluha i Cvjetnica (koja zaboravu daje najjači otpor!). Mijenjajući nazive i dajući svoja tumačenja kršćanskim blagdanima poganstvo iznova kuca na kršćanska vrata! {npr. „Uskrs je proljetni blagdan"!). Bogoslužje Cvjetnice ima dvostruki sadržaj: prvi, svečani Isusov ulazak u Jeruzalem (,,Hosana"!); drugi je pjevan... Detaljnije

Večeras će se u Slavonskom Brodu ogržati najbrkatija biciklijada na svijetu "U potrazi za Hlapićem". U organizaciji Udruga Lima Brlićevac i u sklpu projekta "Cool tour de Brod" brkati biciklisti će voziti dionicu Korzo-Poloj-Korzo. Svi sudionici na poklon će dobiti brkove, a start biciklijade je u 18:30. Nakon ugodne vožnje, organizirano je druženje u Mojsteru.

"U

/ebrod/

...
Detaljnije

 Slavonski Brod danas je domaćin osmog Susreta Tadijinih škola. Već tradicionalno, škole koje nose ime poznatog brodskog pjesnika Dragutina Tadijanovića jednom godišnje organiziraju međusobno druženje učenika i učitelja.
Ovogodišnji susret je okupio 69 učenika i 20 djelatnika iz četiri Tadijine škole. Kako su prije nekoliko dana u Slavonskom Brodu započele Dječje svečanosti "U svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić", gosti iz Zagreba, Vukovara i Petrinje imaju priliku uživati i u bogatom pro... Detaljnije

 “Na pravdi Boga, uzimaju mi trećinu mirovine, gotovo 730 kuna mjesečno. Kako da živim s ostatkom, a novac koji mi duguju moji bivši prijatelji nikada nisam dobila natrag”, kroz suze govori 88-godišnja Marija Kirin prosvjedujući ispred brodskog Općinskog suda zbog presude koju smatra pogrešnom, piše Glas Slavonije.

Sjedeći na tronošcu, starica u ruci drži raspelo zaklinjući se u svoju nedužnost, koju ilustrira i panoima postavljenima ispred suda, na kojima piše: “Sudstvo i lažlji... Detaljnije

 Centar za ruralni razvoj "Panonica" i ove godine započinje sezonu seminara i konjičkih natjecanja kojima je glavni cilj unaprijediti kvalitetu života ruralnih područja. U suradnji sa slavonskobrodskim Zaprežnim klubom "Slavonac" organiziraju seminar s nizom zanimljivih predavanja i pokaznih vježbi namijenjen uzgajivačima konja, sportašima i rekreativcima. Glavni predavači na seminaru biti će Jambor Vilmos i Farkas Jozsef, vrhunski vozači u zaprežnim sportovima i treneri iz Mađarske, piše Večernji list.

<...
Detaljnije
[«] « nazad | 1 | 2 3 4 5 6 7 8 9 10 | naprijed » [»]