EBROD.net-Događanja-Slavonski Brod-portal
EBROD.NET - Gradanski portal Slavonskog Broda|2014-10-31 21:31:35
Događanja

Nakon što su u ožujku doživjeli osudu javnosti, carininski inspektori su početkom ovog tjedna krenuli u pomalo neobičan pohod. Krenuli su tražiti kolače i kiflice u Donju Vrbu. Naime, dojavljeno im je da se Jasna Bačić iz ovog mjesta neovlašteno bavi proizvodnjom slastica.

Jasna priznaje – za rođendane, proslave, krstitke, pričesti… pekla je svojim prijateljicama kroasane i princes-kra... Detaljnije

U školskoj je knjižnici OŠ „Ivan Goran Kovačić“ u Slavonskom Brodu održan je noćni čitateljski susret. To je početak projekta Tulum s(l)ova koji je pokrenula školska knjižničarka iz Ivanca Draženka Stančić, Hrvatska mreža školskih knjižničara i Hrvatska udruga školskih knjižničara. Cilj je ovog projekta promoviranje čitanja iz užitka, čitanja temeljenom na slobodnom izboru čitatelja.
Središnja aktivnost noćnog susreta bila je ceremonijalno čitanje koje se odvijalo u romantič... Detaljnije

 Policijska uprava brodsko-posavska, obavještava srednjoškolsku mladež i studente da se mogu prijaviti u Prometnu jedinicu mladeži, ukoliko ispunjavaju uvjete:
1. Učenici srednje škole koji su navršili 16 godina života ili studenti;
2. Učenici i studenti primjereni u učenju i ponašanju u školi;
3. Učenici i studenti koji su psiho-fizički sposobni za rad u Prometnoj jedinici mladeži;
4. Učenici i studenti koji su primjernog ponašanja izvan škole (da se protiv istih... Detaljnije

 Prva samoodrživa "hobbit" kuća u Hrvatskoj sagrađena nekonvencionalnom gradnjom od drveta, zemlje, slame, ovčje vune i blata, koju je prije nešto više od godinu dana u Oriovčiću  započeo graditi umjetnik i kipar Andrej Macko, postala je prava atrakcija, piše Večernji list.  Zahvaljujući njemu idilični i osamljeni Oriovčić na obroncima Dilja doživljava svojevrsnu turisti... Detaljnije

U prostorijama policije u Slavonskom Brodu, održan je sastanak policijskih službenika i predsjednika mjesnih odbora, koji je inicirao načelnik Policijske postaje Slavonski Brod. Povod sastanka je međusobno upoznavanje kontakt policajaca i voditelja sektora sa novim predsjednicima mjesnih odbora, radi izvješćivanja o problematici i dogovora o načinima zajedničke suradnje u cilju poboljšanja stanja sigurnosti na području mjesnih odbora, a u nadležnosti rada policijske postaje.
Predsjednici mjesnih odbora govorili su o konkretnim prob... Detaljnije

Danas je u velikoj vijećnici Brodsko-posavske županije Bebrinska udruga mladih „BUM“ organizirala predavanje „Naši primjeri Vama – kako ne gubiti tlo pod nogama“. Tridesetak mladih sudjelovalo je na predavanje koje je organizirano povodom obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti, a u suradnji s ŽKK „Brod na Savi“, udrugom „Eko Brezna“ i Savjetom mladih Brodsko-posavske županije. Mladi su mogli slušati i četiri predavanja:

1. Mogućnosti za mlade – Bebrinska udruga mladih... Detaljnije

Povodom blagdana Svih Svetih na području grada Slavonskog Broda na snazi će biti posebna regulacija prometa oko Gradskog groblja.

Privremena regulacija prometa trajat će 1. i 2. studenog 2014. godine u vremenu od 7,00 do 19,00 sati. Zbog vikenda i očekivanog većeg broja ljudi i 31. listopada za promet će biti zatvorena Ulica Svetog Lovre u vremenu od 9,00 do 19,00 sati.

Ulicom Ksavera Šandora Đalskog promet će se odvijati u jednom smjeru od Strossmayerove do Zrinske ulice. Jednako tako bit će i u Naselju Andrije Hebranga, gdje ć... Detaljnije

Brodska Tehnička škola dobila je 53.250 dolara vrijednu donaciju američke zaklade Gene Haas Education za stipendiranje petnaest svojih učenika koji se obrazuju u području strojarstva, piše Večernji list. 

Riječ je o zakladi koja djeluje u sklopu međunarodne trgovačke kuće specijalizirane za proizvodnju, prodaju i servis CNC alatnih strojeva i tokarilica.

- Veoma smo sretni zbog ove potpore ko... Detaljnije

 Prije godinu dana na sutocesti A3 Bregana - Lipovac, u blizini Sredanaca dogodila se prometna nesreća. Tada je automobilom upravljao Matavulj kojem je izmjereno 0,66 promila alkohola u krvi, a zabio se u vozilo ispred sebe te sletio s ceste. Njegova suputnica u automobilu bila je glumica Dolores Lambaša koja je podlegla ozljedama.

Matavuljev odvjetnik Zoran Mataić kazao je da njegov klijent prihvaća odgovornost i kako će prihvatiti svaku odluku suda, dok se glumac pred brodskim Općinskim sudom izjasnio da se ne osjeća krivim.

... Detaljnije

 Vlada RH i Ministarstvo financija, Porezna uprava pokretanjem fiskalizacije odlučno su krenuli u suzbijanje sive ekonomije, utaje poreza i uvođenjem reda u promet gotovinom. Uz ostale mjere i aktivnosti od 1. kolovoza 2014. krenula je i nova sezona nagradne igre „Bez računa se ne računa!“
http://www.porezna-uprava.hr/HR_Fiskalizacija/Stranice/Nagradna-igra-Bez-racuna-se-ne-racuna.aspx .
Građani za... Detaljnije

[«] « nazad | 1 | 2 3 4 5 6 7 8 9 10 | naprijed » [»]