EBROD.net-Događanja-Slavonski Brod-portal
EBROD.NET - Gradanski portal Slavonskog Broda|2014-10-21 02:30:54
Događanja

 Nikola Tesla je na 20.10.1887. u New Yorku prijavio svoje prve pronalaske i patentirao ih. Bio je to početak revolucije u elektrotehnici.

Zaštitu na sedam osnovnih patenata Tesla je dobio iduće, 1888. godine. Njima je taj velik pronalazač zaštitio otkriće obrnutog magnetskog polja, otkriće višefazne izmjenične struje, pronalazak asinkronog motora, način izrade višefaznih motora, generatora i transformatora.

Upravo pronalazak asinkronog motora prvo je veliko Teslino djelo koje mu je, iako sa zakašnj... Detaljnije

Spremne za zimu
Događanja

 Sunčane jesenske dane treba svakako dobro iskoristiti. Znaju to i u nasem Gradu pa se tako danas dovršavaju horizontalne oznake na biciklističkim stazama u Ulici Petra Krešimira.

/ebrod/
...
Detaljnije

 Iako MUP provodi akciju Manje oružja - manje tragedija, u kojoj se bez ikakvih posljedica može predati svo oružje, streljivo i eksplozivne naprave, Hrvati ipak vole oružje.

Hrvatska je policija u posljednjih 13 godina protiv građana od kojih je oduzela oružje i streljivo povela više od 2,2 milijuna upravnih, prekršajnih i kaznenih postupaka, a u sedam godina, koliko se provodi nacionalna kampanja "Manje oružja, manje tragedija", prikupila na desetke tisuća komada rasprskavajućeg i automatskog oružja, na tisuće ek... Detaljnije

Termini roditeljskih sastanaka za program predškole i popis polaznika programa predškole nalaze se u prilogu.

Roditelji koji su podnijeli Zahtjev za upis djeteta u program predškole a čije je prebivalište izvan grada Slavonskog Broda, o početku programa bit će obaviješteni kad se isti organizira u Općini gdje se nalazi njihovo prebivalište.

- Obavijest roditeljima o početku programa predškole za pedagošku ... Detaljnije

Ovogodišnji donacijski natječaj Hrvatskog Telekoma Zajedno smo jači izazvao je najveći interes u devet godina održavanja. Zaključno s nedjeljom 5. listopada 2014. pristiglo je čak 456 projekata, što je veliki porast u usporedbi s prethodnom godinom, kada je bilo 295 prijavljenih.

Stručno povjerenstvo HT-a u prvom je krugu odabralo 36 projekata, a zaposlenici HT grupe u proteklih su tjedan dana glasali za najboljih 18. Danas počinje završni krug, u kojem svi korisnici interneta putem službene stranice natječaja www.zajednos... Detaljnije

Jedno stado ovaca u britanskoj pokrajini Surrey imalo je vrlo zanimljiv obrok. Naime popaslo je marihuanu koja se nalazila u sedam vreća koje je odbacio nepoznati počinitelj, objavio je u subotu Telegraph. 

Nakon uživanja u obroku ovce su počele posrtati, a policija najavljuje kako neće podnositi prekršajne prijave protiv životinja zbog uživanje droge, prenosi britanski list. Međutim, morat će se ozbiljno potruditi pronaći osobe koje su odbacile drogu, jer su ovce pojele gotovo sav dokazni materijal. Prema procjeni policije ... Detaljnije

U organizaciji Udruga Lima, Udruga Zebrica, sbiportal i Urban caffe Mojster ali pravcem Urban caffe Mojster, sinoć je u Slavonskom Brodu održana prva noćna biciklijada "Šišmiš 2014. 

Biciklisti su se kretali pravcem Vukovarska, Kolonija, Brodsko Vinogorje, Podvinje, Bukovlje, Osječka, Mikrorajon, Vijuš, Starčevićeva, Urban Caffe Mojster. U laganom tempu 15 km/h tridesetak brodskih zaljubljenika u vožnju biciklom za nešto više od sat vremena napravili su krug od 16,5 kilometara i vratili se... Detaljnije

Nakon što je projekt Igrom do govora ušao u drugu polovicu provođenja, danas (16. 10. 2014) je u Dječjem vrtiću Ivana Brlić-Mažuranić u naselju Andrije Hebranga održana deveta od planiranih dvadeset radionica za odgojitelje i roditelje. Tema radionice bila je “Jezične teškoće dječje dobi i kako ih prepoznati”dr.sc. Blaženke Brozović. Kao i u svim dosadašnjim radionicama, naglasak je bio na mogućnostima koje odgojiteljice imaju u poticanju komunikacijskog, jezičnog i govornog razvoja u svom svakodnevnom ped... Detaljnije

 Školska godina već se prilično zahuktala, a krenula su i prva ozbiljna ispitivanja znanja. Ne treba posebno naglašavati da je najkvalitetnije pravovremeno i kontinuirano učiti!

Imate li učenika koji je krenuo u srednju školu, sada se vjerojatno susreće s prvim konkretnim zahtjevima i važno je da dobro počne! Oni koji na početku dobro startaju, sigurno će imati lakšu poziciju skroz do četvrtog razreda. Sada je pravi trenutak za razjasniti gradivo koje je možda ostalo nejasno!

Kako bi im start u srednjo... Detaljnije

 U okviru obilježavanja Europskog dana trgovanja ljudima (18. listopada), Policijska uprava brodsko-posavska aktivno je uključena u provedbu nacionalne preventivne akcije „Zajedno“, usmjerene na sprječavanje trgovanja ljudima.
Trgovanjem ljudima grubo se krše temeljna ljudska prava radi stvaranja ilegalnog profita što je prisutno i rasprostranjeno u cijelom svijetu. Žrtvama se ograničava mogućnost kretanja, onemogućava komuniciranje s obitelji i okolinom te ih se u takvim okolnostima na različite načine iskori&sca... Detaljnije

[«] « nazad | 1 | 2 3 4 5 6 7 8 9 10 | naprijed » [»]